Vesi syöksyi kauppaan ja kellareihin

Lyhyt mutta raju ukkosmyrsky aiheutti vesivahinkoja ja katkoi puita Kuopion keskustassa ja sen lähialueilla sunnuntaina iltapäivällä. Kova sade aiheutti monilla kaduilla taajamatulvia, joissa autot hädin tuskin pääsivät etenemään. Kova tuuli katkoi hopeapajujen latvuksia ja heitti oksia kävelytielle Väinölänniemellä. Yksi lehmus kaatui auton päälle Minna Canthin kadulla matkustajasatamassa, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Suurimmat vesivahingot tapahtuivat myös matkustajasataman läheisyydessä Tulliportikadun ja Kauppakadun alapäässä.

Tulliportinkatu 5:ssä sadevesiviemärin pettäminen sai veden syöksymään As. Oy Maljapuiston kellaritiloihin, jossa sijaitsivat muun muassa asukkaiden varastot. Palokunta poisti vettä lastoilla ja imuroimalla. Asukkaat ja palomiehet tyhjensivät kellarikoppeja kastuneista tavaroista.

Samassa korttelissa vettä pääsi sisään toimistotiloihin ja kiinteistöhuolto kiiruhti paikalle kuivaamaan paikat.

Kauppakadun alkupäässä sijaitseva Sale-ruokakauppa jouduttiin sulkemaan noin puoleksi tunniksi, kun myymälän katossa kulkenut sadevesiviemäri petti. Vettä levisi laajalle alueelle myymälän lattialle.

Palokunta kuivasi henkilökunnan kanssa tilat ja kauppa saatiin pian auki.

– Olin juuri kassalla, kun kuului kova pamaus, ja vettä syöksyi katosta kuin saavista kaataen, myyjä Sara Jääskeläinen kertoi, kun tilanne oli ohitse.

Ukkosmyrsky riehui suhteellisen pienellä alueella, sillä esimerkiksi palolaitoksella Neulamäen juurella ei kaatosade juuri yltänyt.

Useita vesivahingoistaan surullisenkuuluisa Kuopion alatorin kauppakäytävä Apaja säilyi tällä kertaa kuivana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Myrskypuuska irrotti Viking Mariellan laiturista Tukholmassa