Vettä jään päällä, sohjoa teillä ja yllätysjäätymisiä siellä täällä – useita ulosajoja pitkin Savoa

Nopeat sään muutokset olivat osasyynä useisiin ulosajoihin Pohjois-Savossa maanantaina.

Varomattomia kuljettajia suistui tieltä useissa kolareissa pitkin maakuntaa. Poliisin mukaan poliisin tietoon oli kello 18:n mennessä tullut 13 liikenneonnettomuutta Savossa. Lisäksi kaikista lievemmistä suistumista ei edes tule tietoa poliisille.

Poliisin mukaan vakavimmat onnettomuudet sattuivat aamulla Vieremällä, jossa auto suistui tieltä ja kaatui kyljelleen, sekä Siilinjärvellä, jossa traktori suistui tieltä ja kaatui katolleen.

Lisäksi aamuyöllä Lapinlahdella henkilöauto suistui risteyksessä ojaan. Auton kyydissä oli neljä ihmistä, joista kolme vietiin hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Ensitietojen mukaan kenenkään vammat eivät olleet vakavat.

Leppävirralla pitkin tietä liukasteli pariskunnan henkilöauto, jossa oli vielä kesärenkaat.

Maanantaina Kuopiossa ja lähiympäristössä satoi monin paikoin vettä, vaikka etenkin sivuteillä maassa oli edelleen lunta, jäätä tai loskaa. Osa teistä oli jäisiä, kun vettä kertyi jään päälle. Osa teistä oli puolestaan erittäin sohjoisia.

Vielä sunnuntain puolella Savossa oli pakkasta, mutta maanantaina lämpötila nousi välillä ylimmillään neljään lämpöasteeseen. Tiistaiksi ennustetaan jälleen pakkasta, kun taas loppuviikosta lauhtuu jälleen lämpöasteille.

Sääennuste tarkoittaa sitä, että myös lähipäivinä teillä voi olla liukasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.