Viime vuonna harrastustukea haki Kuopiossa jo 70 lasta – Steelers lahjoitti rahaa pääsymaksuista

Kuopion Pelastakaa lapset ry tukee vuosittain tuhansilla euroilla vähävaraisten lasten harrastustoimintaa. Hakemusten määrä on lisääntynyt. Viime vuonna yhdistys jakoi avustuksia harrastuksiin ja toisen asteen koulutukseen kolme kertaa enemmän kuin aiemmin.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry:n puheenjohtaja Maija Huttunen kertoo, että viime vuonna yhdistys sai vähävaraisilta perheiltä ja lapsilta seitsemisenkymmentä tukihakemusta, joista noin puolelle eli 33 lapselle voitiin antaa noin 300 euron avustus harrastusmaksuihin. Mukana on monenlaista urheilu-, liikunta- ja musiikkiharrastusta. Ainoastaan jääkiekko on sen kalleuden takia rajattu pois avustuksista.

Yhdistys tukee myös toisen asteen koulutusta, muun muassa lukion tuomia erilaisia menoja. Tätä avustusta sai viime vuonna 33 lasta ja nuorta.

– Keräämme itse rahaa, saamme kattojärjestöltä ja vastaanotamme lahjoituksia, Huttunen kertoo.

Kuopiolainen amerikkalaisen jalkapallon seura Steelers lahjoitti maanantaina noin 1 500 euroa yhdistykselle tähän tarkoitukseen. Steelers keräsi rahat kesäkuussa järjestetyn ottelun pääsymaksuista. Steelersien avustus luovutettiin maanantaina Kuopion Perheiden talon tiloissa kauppakeskus Apajassa.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry:llä on Eväitä elämälle -ohjelma, jolla tuetaan vähävaraisia ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia.

Avustusten hakuaika on käynnissä ja se kestää 15. elokuuta saakka.