Virastosta luopuminen olisi halvinta Joroisille

Sisäilmaongelmista kärsivästä kunnan virastotalosta luopuminen olisi Joroisten kunnalle halvin, riskittömin ja tilojen käyttöasteeltaan tehokkain vaihtoehto, toteaa vaihtoehtoja selvitellyt työryhmä. Toiminnallisuudeltaan se ei olisi paras mahdollinen.

Joroisten tekninen lautakunta käsittelee asiaa keskiviikkona.

Aiempien korjaussuunnitelmien rinnalle tuodussa kolmosvaihtoehdossa nykyinen virastotalo poistettaisiin käytöstä ja myytäisiin tai purettaisiin. Kunnan vanha virastotalo remontoitaisiin taas virastokäyttöön ja lisää tilaa otettaisiin entisestä energialaitoksen talosta ja pankilta vuokratuista tiloista.

Tällä mallilla varautuminen tuleviin tilatarpeen muutoksiin olisi joustavinta. Oletuksena on, että väestön ja oppilasmäärien väheneminen ja sote-itsehallintoalueiden syntyminen vähentävät kunnan tilatarpeita.

Kunnanhallituksen talousarviokäsittelyssä syksyllä oli esillä kaksi muuta vaihtoehtoa, joissa virastotalo korjattaisiin joko nykyiseen käyttöön tai virastotoimintojen lisäksi osittain kirjastolle. Näissä vaihtoehdoissa investoinnin suuruus olisi noin 1,8 ja 2,4 miljoonaa euroa, VE 3:ssa 1,2 miljoonaa.