Virranpuiston kerrostalon rakentamisessa toinen yritys Iisalmessa

Savon Laaturakennus on aloittanut ennakkomarkkinoinnin uuden kerrostalon rakentamiseksi Iisalmeen. Kohde sijaitsee keskustassa Virranpuistossa Paloisvirran varrella.

Rakentaminen alkaa keväällä, jos puolet asunnoista varataan ennakolta.

YIT Rakennus Oy yritti rakentaa samalle paikalle kaksi vuotta sitten, mutta ennakkovarauksia ei tullut riittävästi.

Yritys siirsi rakentamisen aloitusta keväästä 2016 saman vuoden syksyyn, mutta ilmoitti syksyllä kaupungille, ettei pysty aloittamaan kerrostalojen rakentamista. Kaupunki ja YIT olivat sopineet kumppanuushankkeesta, jossa kaupunki ja alueen rakentaja olisivat tehneet tiivistä yhteistyötä hankkeen alusta alkaen.

YIT luovutti tontin ja rakentamista koskevan sopimuksen kaupunginhallituksen hyväksymänä Savon Laaturakennus Oy:lle.

– Usko on siihen, että Virranpuisto käynnistyy keväällä. Muuta alkavaa asuntotuotantoa Iisalmessa ei minun tiedossani ole tällä hetkellä. Eikä meillä oikein markkinat tahdo riittääkään enempään, Savon Laaturakennuksen toimitusjohtaja Jukka Rissanen sanoo.

Uuden kohteen asuntojen koosta tai lukumäärästä Rissanen ei vielä halua kertoa tarkemmin, vaan vasta ennakkomarkkinointitilaisuudessa.

YIT suunnitteli aikoinaan Virranpuistoon kuusikerroksista taloa, johon olisi tullut 30 asuntoa.

Arkkitehti on miettinyt pohjaratkaisut valmiiksi, mutta niitä voidaan vielä muokata tietyissä rajoissa ostajien toiveiden mukaan.

– Iisalmessa on vaikea ennustaa, mikä menee kaupaksi. Optimikoko ei ole selvinnyt, vaan muutos kysynnässä voi tapahtua nopeasti.

Uusia myymättömiä kerros- ja rivitalohuoneistoja on Iisalmessa jonkin verran.