Vuokrahuijari jatkaa karkuteillä

Poliisi pelkää vuoden ajan vuokrahuijauksia tehtailleen miehen jatkavan tekojaan taas syksyllä virkistyvillä vuokra-asuntomarkkinoilla. 26-vuotiaan vankikarkuri on poliisin etsintäkuuluttama, mutta tätä ei ole vieläkään löydetty.

Huhtikuussa huijarin kohteena olivat Kuopiosta vuokra-asuntoja etsineet nuoret. Kesällä mies teki huijauksia lisää eri puolilla Suomea.

- Hän ei ole jäänyt kiinni, mutta tiedossa ei ole häneen liittyviä aivan uusiakaan rikoksia. Nyt on kuitenkin alkamassa riskiaika, kun opiskelijat hakevat asuntoja, rikoskomisario Juha Järvelin Alavuden poliisista sanoo.

Järvelin toimii huijausjutun tutkinnanjohtajana, sillä vankikarkuri on kotoisin siltä poliisialueelta.

- Mies katsoo netistä ja lehdistä ilmoituksia, kuka etsii vuokra-asuntoa. Sitten hän soittaa prepaid-kännykästä puhelun ja tarjoaa asuntoa. Siitä pitäisi maksaa äkkiä muutama sata euroa vuokraennakkoa tilille tai asunto menee jollekin muulle.

- Osa asunnoista on ollut täysin olemattomia haamuasuntoja, mutta osan hän on katsonut netissä myynnissä olevien asuntojen joukosta.

- Mies jää varmasti kiinni, mutta en vain osaa sanoa milloin. Vankeinhoitoviranomaisetkin yrittävät hakea häntä.

Vuonna 2006 mies joutui vankilaan kolmesta pahoinpitelystä, mutta kesällä 2007 hän jätti palaamatta lomalta takaisin vankilaan eivätkä vartijat tai poliisi ole sen jälkeen tavoittaneet miestä.

Puhelinhuijauksissa hän on esiintynyt muun muassa Mikko Hirvosen ja Mikko Ojalan nimillä. Kumpikaan ei muistuta miehen omaa nimeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.