Vuorelan päiväkoti on Siilinjärven ensi vuoden suurin investointi

Vuorelan uuden päiväkodin ja nuorisotilojen rakentaminen Vuorelassa on Siilinjärven kunnan ensi vuoden talousarvion suurin investointi. Hintaa kohteelle tulee 3,3 miljoonaa euroa.

Vuorelan päiväkoti toimii puolitoista vuotta evakossa viipaletalossa, josta päästään muuttamaan uusiin tiloihin loppuvuodesta 2017.

Kunnanjohtaja Vesa Lötjönen esitteli keskiviikkona vuoden 2017 talousarvioehdotusta.

Kunnan kasvuun tähtäävä strategia jatkuu, Lötjönen kertoo. Toisaalta kunnan talous on edelleen tiukalla ja liikkumavara pieni.

– Tiukka talous mutta palvelut säilyvät, Lötjönen tiivistää.

Siilinjärven väkiluku on noussut 100–300 hengellä joka vuosi. Ensi vuoden aikana Siilinjärvi todennäköisesti hätyyttelee 21 779 asukkaallaan (tilanne syyskuun lopussa) Iisalmen asemaa maakunnan toiseksi väkirikkaimpana kuntana. Varkauden ohi on jo menty.

Kunta on panostanut takavuosina kaavoitukseen ja maanhankintaan. Uusia omakotitontteja tarjotaan avataan ensi vuonna sekä kirkonkylässä että Etelä-Siilinjärvellä.

– Keväällä tulee ensimmäistä kertaa Panninniemestä omarantaisia omakotitontteja rakentajille. Kyselyjä on jo ollut, Lötjönen kertoo.

Ok-tontteja on tarjolla myös Pyöreälahdessa Etelä-Siilinjärvellä.

Siilinjärven kunnan investoinnit ensi vuonna ovat kaikkiaan noin 10,5 miljoonaa euroa. Suurimmat kohdistuvat toimitiloihin, vesihuoltolaitokseen ja kuntatekniikkaan.

Teknisen puolen tärkein kohde on Jynkänniemen jätevedenpuhdistamon saneeraus, noin 2 miljoonaa euroa.