Vuorelan päiväkotihankkeesta vielä lisäselvityksiä

Siilinjärven kunnanhallitus päätti palauttaa Etelä-Siilinjärvelle Vuorelaan rakennettavan uuden päiväkodin suunnitelmat lautakuntien käsittelyyn. Sivistyslautakunta saa pohdittavakseen palvelujen toiminnallisuuden ja tekninen lautakunta rakennuksen monikäyttöisyyden lisäämisen.

– Voihan olla, että mikään ei muutu, mutta kunnanhallitus halusi varmistaa, että kokonaisuudesta tulee toimiva näin mittavassa hankkeessa, kunnanjohtaja Vesa Lötjönen kertoo.

Päiväkodin on tarkoitus korvata alueen nykyinen sisäilmaongelmista kärsivä päiväkoti sekä Jännevirralla uuden sillan tieltä purettava päiväkoti.

Sivistyspuolella joudutaan miettimään muun muassa ryhmien jakaantumista alueen muiden päiväkotien, Pikkusiilin ja Kunnonpaikan tilojen välillä. Teknisen puolen halutaan selvittävän rakennuksen muut mahdollisuudet mikäli käyttötarve muuttuu tulevaisuudessa.

– Miten helposti sen voi muuttaa hoivakodiksi jos lapset vähenee ja vanhusten määrä kasvaa, Lötjönen sanoo kysymyksen, johon halutaan vastaus.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä. Uusi päiväkoti olisi valmis ensi vuonna. Lisäselvitykset aiheuttavan pienen viivästymän päätöksentekoon, mutta asia on tarkoitus saada kunnanhallituksen käsittelyyn uudestaan jo kesäkuussa.

Päiväkotirakennus on tarkoitus toteuttaa rinneratkaisuna koulun viereen. Kahteen ylimpään kerrokseen tulee tilat päiväkodille. Alimpaan kerrokseen rakennettaisiin nuorisotilat.