Waltti-kortin käyttö laajenee Iisalmeen ja Mikkeliin

Waltti-matkakortti otetaan käyttöön kesäkuussa Mikkelin ja Iisalmen paikallisliikenteessä sekä kaupunkeja ympäröivässä maaseutuliikenteessä. Waltti-kortti on tällä hetkellä käytössä Pohjois-Savon ely-keskuksen alueella Kuopion ja Joensuun kaupunkien paikallis- ja maaseutuliikenteessä.

Waltti-kausilippu tulee korvaamaan nyt käytössä olevat seutuliput. Ensimmäisessä vaiheessa, loppuvuodesta 2016, poistuvat Joensuun, Kuopion ja Mikkelin kaupunkiseutujen sekä Ylä-Savon seutuliput.

Waltti-kortille voi ladata kausilipun ja arvolipun. Arvolippu tarkoittaa, että korttiin ladataan tietty summa rahaa, joka kuluu sitä mukaa kun korttia käytetään. Waltti-arvolippu kelpaa oman alueen lisäksi Waltti-liikenteessä koko maassa.

Waltin käyttöönoton myötä lippujen hinnoittelu vaihtuu kilometripohjaisesta hinnoittelusta vyöhykepohjaiseksi. Lipun hinta on siis jatkossa riippuvainen matkustusalueen laajuudesta: hinta vaihtelee sen mukaan, matkustaako yhdellä vai useammalla vyöhykkeellä.

Pohjois-Savon ely-keskus kertoo tarkemmin toukokuussa, mitä muutoksia Walttiin siirtymisestä tulee matkustajille ja mistä lippuja saa.