Waltti-kortin voi nyt ladata myös netissä

Kuopion seudun joukkoliikenteen Waltti-matkakortteja voi vastedes tilata ja ladata netistä. Matkakortille voi myös ostaa lisämatkoja nettipalvelun kautta.

Palvelun ensimmäinen käyttökerta edellyttää rekisteröitymistä verkkopankkitunnuksin.

 

Henkilökohtaisen matkakortin voi ostaa nettipalvelusta itselleen tai samassa taloudessa asuvalle, alle 17-vuotiaalle lapselle.

Opiskelijalipun ja 2. asteen opiskelijoiden Kela-koulumatkatukilipun ensiosto tehdään palvelupisteessä ja sen jälkeen opiskelijat voivat ladata korttia netissä.

Latauskertojen seurannan vuoksi Kela-koulumatkatukilippuja voi ladata vain palvelupisteissä valtuustotalolla (Suokatu 42), Kuopio Infossa (kauppakeskus Apajassa) tai Sokoksen lipunmyynnissä.

Matkakortin tilaamisen yhteydessä kortille ostetaan myös ensimmäinen lipputuote. Tilaus maksetaan verkkopankkipalvelussa pankki- tai luottokortilla. Kortin saa postitse kotiin 7-14 vuorokauden sisällä tilauksesta.

 

Lisää matkoja voi ladata sekä henkilökohtaisille että haltijakohtaisille Waltti-korteille. Lisälatausta varten tarvitaan matkakortin numero, joka löytyy kortin taustapuolelta.

Lisälatauksen voi tehdä myös tunnistautumalla vahvasti ja hakemalla kortin tiedot suoraan korttirekisteristä.

Lataus siirtyy matkakortille, kun sitä seuraavan kerran käytetään linja-auton lukijalaitteessa. Jos netissä ladatulla kortilla aikoo matkustaa pian nettilatauksen jälkeen, on syytä ottaa huomioon autojen rahastuslaitteiden tiedonsiirtoon kuluva aika, joka on noin kaksi tuntia. Matkakortti on aktivoitava linja-autossa viimeistään 30 päivän kuluttua latauksesta.

Nettiladattuja matkakortteja ei toistaiseksi pysty aktivoimaan Linja-Karjalan autoissa (linjat 1-3, 10, 61, Siilinjärven ja Nilsiän sisäiset linjat sekä palveluliikenne PALI).

 

Nettipalvelusta saa halutessaan sähköpostiin muistutuksen Waltti-lipun kauden tai arvon loppumisesta. Näin kortin tankkaustarpeeseen voi varautua paremmin ennakkoon.

Yli 65-vuotiaiden asiakkaiden tulisi varmistaa ennen nettilatauksen käyttöönottoa, että heidän Waltti-matkakorttiinsa on päivitetty oikea asiakasryhmä eli seniorit. Oikea asiakasryhmä varmistaa nettilatauksen onnistumiseen. Oikean asiakasryhmän voi tarkistaa ja päivittää valtuusto-virastotalon palvelupisteessä, Suokatu 42 tai Kuopio Infossa (kauppakeskus Apaja).

Kuopion seudun joukkoliikenteen Waltti-matkakortteja voi ostaa ja ladata netissä osoitteessa https://nettilataukset.waltti.fi.