YIT Oyj saamassa Kuopion uima- ja jäähallihankkeen

Kuopion kaupunki neuvotteli kuuden kelpoisuusehdot täyttäneen tarjoajaehdokkaan kanssa. Lopulta tarjouksia jätettiin määräaikaan mennessä helmikuussa kaksi kapapletta: Salpausselän Rakentajat Oy ja YIT Oyj.

Tutustuttaessa tarjouksiin Kuopion tilakeskus havaitsi, että Salpausselän Rakentajat Oy:n tarjous oli tarjouspyynnön vastainen.

Kuopion kaupunginhallitus valinneekin ensi maanantaina palveluntuottajaksi hankkeeseen kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneen YIT:n.

Sopimus tuodaan kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi ennen sopijapuolten allekirjoitusta. Tarjousasiakirjat eivät ole julkisia ennen hankintapäätöstä.

Hankkeen mittakaavaa kuvastaa kuitenkin, että hylätyn Salpausselän Rakentajien tarjouksen mukainen hankintahinta olisi ollut 51 790 000 euroa.

Hanke perustuu rahoittajan ja Kuopion kaupungin väliseen leasingsopimukseen. Laskelmien mukaan hankkeen toteuttaminen leasingrahoitteisella vuokramallilla on sekä kokonaiskustannuksiltaan että riskeiltään Kuopion kaupungin kannalta edullisempi ratkaisu kuin kokonaisuuden toteuttaminen omana hankkeena.

Tarjoajat toimittivat tarjouksensa yhteydessä myös valitsemansa rahoittajan tarjouksen hankkeen leasingrahoituksesta.

Hanke mahdollistaa uuden uimahallin myötä kävijäkapasiteetin nostamisen vähintään 350 000 henkilöön. Lisäksi tilojen esteettömyys ja erityisryhmien tarpeet on huomioitu uudessa uimahallissa.

Tässä hankemallissa uimahallipalveluihin ei tule kahden vuoden käyttökatkosta ja se vapauttaa nykyisen uimahallin rakennuspaikan kaavoitukselle. Niiralan jäähalli kaipaa korjauksia taloteknisten järjestelmien osalta ja parannusta seurojen toimintaedellytyksiin. Uimahallin ja jäähallin sijoittelu vierekkäin mahdollistaa uudet energiatehokkaat ratkaisut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sopimukset valmiina Kuopion matkakeskuksen rakentamisen aloittamiseksi ensi keväänä