Yhdysvaltain ilmavoimien komentaja vieraili Rissalassa maanantaina

Yhdysvaltain ilmavoimien komentaja, kenraali David L. Goldfein vieraili Suomessa sunnuntaina ja maanantaina 14. ja 15. heinäkuuta. Vierailun isäntänä toimi ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Pasi Jokinen.

Maanantaina Goldfein vieraili Karjalan lennoston päätukikohdassa Rissalassa yhessä delegaationsa ja Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Robert F. Pencen kanssa. Rissalassa he tutustuivat ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjäkalustoon ja Karjalan lennoston toimintaan.

 

Goldfein vieraili delegaationsa kanssa myös Ilmavoimien esikunnassa ja Ilmasotakoulussa. Vierailun yhteydessä Suomen ja Yhdysvaltain ilmavoimien komentajat keskustelivat maiden väliseen puolustusyhteistyöhön liittyvistä ajankohtaisista asioista, ilmavoimien tiedotteessa kerrotaan.

‒ On kunnia vierailla täällä. Arvostamme Suomea vahvana Yhdysvaltain ja Naton kumppanivaltiona. Odotamme Suomen ilmavoimien kanssa tehtävän yhteistyön jatkuvan sekä korkeatasoisessa harjoitustoiminnassa että koulutuksessa, kenraali Goldfein toteaa ilmavoimien tiedotteessa.

Vierailun ensimmäisenä päivänä eli sunnuntaina vieraat tutustuivat Tikkakoskella Ilmavoimien esikunnan toimintaan sekä ilmavoimien ohjaajien todellista ja virtuaalista ympäristöä yhdistävään Live, Virtual & Constructive (LVC) -koulutukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.