Yksi kuoli linja-auton ja henkilöauton kolarissa

Yksi henkilö menehtyi linja-auton ja henkilöauton yhteen törmäyksessä Lapinlahdella tiistaina päivällä.

Menehtynyt henkilö on henkilöautoa kuljettanut nuori mies.

Linja-autossa oli yhdeksän matkustajaa ja kuljettaja, joista kukaan ei loukkaantunut fyysisesti. Lääkärihelikopterin lääkärin johdolla linja-auton väki tarkastettiin ja järjestettiin heille tukea.

Linja-autoyhtiö hoiti heille jatkokuljetuksen eteenpäin Lapinlahden terveyskeskuksesta. Linja-auto oli matkalla Oulusta Kuopion kautta Helsinkiin.

Sattui vilkasliikenteisellä valtatiellä

Onnettomuus haittasi merkittävästi liikennettä valtatie 5:llä Lapinlahdella usean tunnin ajan.

Onnettomuus sattui Lamminkäyrän risteyksen kohdalla noin kilometri Lapinlahden taajamasta pohjoiseen noin kello 12.50.

Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen väkeä Lapinlahdelta ja Varpaisjärveltä, useita ambulansseja, poliisit ja lääkärihelikopteri.

Kolarista oli päivän aikana merkittävää haittaa muulle liikenteelle. Iltapäivästä alkaen paikalla pääsi kuitenkin etenemään toista kaistaa pitkin turmapaikan ohi, mutta tie ruuhkautui silti väliajoin.

Pelastuslaitos pyysi päivällä välttämään turha ajoa paikalla tai jos reittiä on välttämätön ajaa, niin noudattamaan liikenteen ohjausta ja hiljentämään ajoissa peräänajojen estämiseksi ja viranomaisten työn turvaamiseksi.

Tie saatiin kokonaan käyttöön muulle liikenteelle, kun ensin henkilöauton romu ja sitten bussi siirrettiin pois paikalta.

Syytä ei tiedetä

Valtatie 5 Lapinlahdella on Pohjois-Savon vilkasliikenteisimpiä teitä. Tiistain kolaripaikalla on sattunut törmäyksiä aiempinakin vuosina.

Toistaiseksi turman syytä ei tiedetä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa varmistamalla henkilöauton kuljettajan henkilöllisyyden sekä tutkimalla tapahtumien kulkua ja syytä.

Poliisin lisäksi turmaa tutkii Pohjois-Savon liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.