Yksittäiset kuopiolaiset ovat suunnitelleet ohjelmaa Kuopio Juhlii -tapahtumaan – oma idea ehtii vielä mukaan

Kuopio Juhlii -tapahtumassa on tänä vuonna myös yksittäisten kuopiolaisten järjestämää ohjelmaa, kertoo tapahtuman tuottaja Matias Murole. Hänen mukaansa kaupunkilaisten ideoiden esiin saamiseksi on järjestetty sparraustilaisuuksia, joissa on annettu apua muun muassa sponsoreiden hankkimiseen ja tiedottamiseen.

– Tarkoituksena on ollut antaa kaikille mahdollisuus osallistua yhteisen kaupunkijuhlan tekemiseen, Murole sanoo.

Juhlaviikonloppuun on näillä näkymin tulossa Murolen mukaan kymmenkunta yksittäisten kuopiolaisten järjestämää tapahtumaa. Näihin lukeutuu esimerkiksi ensimmäistä kertaa järjestettävät säästäpuhumisen MM-kilpailut.

– Innostuneet kaupunkilaiset ehtivät vielä mukaan. Sparraustilaisuuksia järjestetään edelleen ja hyviä ideoita ehditään vielä toteuttaa seuraavien viikkojen aikana, Murola kannustaa.

Tapahtuman järjestäjäksi tai sparraukseen voi ilmoittautua Kuopio Juhlii -tapahtuman verkkosivuilla.

Viikonlopulle on tiedossa kaikkiaan 50 kulttuuri-, taide-, liikunta- ja luontotapahtumaa. Edellisiltä vuosilta tuttuun tapaan juhlat käynnistyvät perjantaina vietettävästä Taiteiden yöstä. Kuopion torilla pääsee jälleen nauttimaan 20 paikallisen ravintolan paikallisista antimista loihtimia ruoka-annoksia Satoa Food Festivaalissa, ostamaan satokauden antimia Elonkorjuutorilla ja tutustumaan hyvinvointia edistävien järjestöjen toimintaan Olonkorjuutorilla.

Suurin osa viikonlopun tapahtumista keskittyy Kuopion keskusta-alueelle, mutta niitä on myös Karttulassa, Vehmersalmella, Nilsiässä ja Juankoskella.

Tapahtumaa vietetään 25.–27.8.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.