Ylä-Savon ammattiopisto keräsi mitaleja Taitaja-finaalissa

Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijat toivat Taitaja2017-finaalista Helsingistä tuliaisiksi kaksi kultaa, yhden hopean ja yhden pronssin.

Tomi Koistinen voitti kultaa koneistuksessa, Jere Rönkkö kultaa koneasennuksessa ja kunnossapidossa, Arttu Saastamoinen pronssia koneistuksessa, Reetta Liimatainen pronssia hevosten hoidossa ja Joonas Huttunen sai hopeaa infrarakentamisen näytöslajissa.

Taitaja on maamme suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, joka on tarkoitettu kilpailuvuonna 20 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille ammatillisessa koulutuksessa oleville nuorille. 

Taitaja koskettaa monia, sillä vuosittain järjestetään kymmeniä semifinaaleja, joihin osallistuu yli tuhat opiskelijaa. Finaalissa kilpaili yli 400 oman alansa osaajaa. Kilpailussa ratkotaan yli 40 ammattitaitolajin suomenmestaruudet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Matti Kuosmanen odotti seitsemän vuotta, jotta hän saisi VR:ltä vanhoja junavaunuja – nyt ne viedään Nilsiään näyttävässä kuljetuksessa

Luke uudistaa toimipaikkansa Maaningalla – tutkimus hyppää digiaikaan

Elisan 5G-verkko laajeni kolmannelle paikkakunnalle Pohjois-Savossa

Pohjois-Savossa kaksi uutta koronavirustartuntaa, tartuntaketjuja selvitetään – molemmat tartunnat kotimaasta

Suloinen, mutta uhanalainen liito-orava voi laittaa kaavoitukset uusiksi – Nyt Kuopiossa papanoitu Tekun kaavan päälle

Kuopio ei noudata valtakunnallista linjausta: Ei testaa koronaa viikonloppuisin – Viikolla testeihin pääsee maanantaita lukuun ottamatta hyvin

Yrittäjät, piispa ja Kuopion kaupunginjohtaja keskustelivat yrittäjiä kurittaneesta keväästä – Tukea oli saatavilla, mutta kaikki eivät uskaltaneet hakea sitä

Ilmoittautuminen kansalaisopistoon alkoi rynnistyksellä – suosituimmat kurssit täyttyivät jo aamupäivällä

Iskikö sarjakakkija Varkaudessa? Pussilantaipaleen uimarannan vesi on taas bakteerien pilaamaa

Veronpalautukset toivat vilskettä kauppoihin niin paljon, ettei kodinkoneliikkeestä ehditty asiaa kommentoimaan – "Veronpalautukset aktivoivat, kun ne tulevat tilille"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.