Ylä-Savossa sijaitsevassa vanhusten hoivakodissa useita koronavirustartuntoja – Hoivakodin asukkaista kolme on menehtynyt virukseen

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella sijaitsevassa vanhusten hoivakodissa on todettu useita laboratoriovarmistettuja koronavirustartuntoja. Hoivakodin hyvin iäkkäistä asukkaista kolme on menehtynyt koronavirukseen. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä tiedotti asiasta perjantaina.

Tartuntoja on todettu sekä yksikön asukkailla että henkilökunnalla.

Tiedotteen mukaan tartunnan saaneet ovat eristettyinä ja altistuneet on kontaktoitu ja asetettu karanteeniin. Tartuntaketjut ovat tiedossa.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin kuuluvan Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella on 3. huhtikuuta 2020 mennessä todettu yhteensä 22 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa. Virukseen on kuollut neljä ihmistä.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä ei anna asiasta tarkentavia lisätietoja hoivakodin toiminnan turvaamiseksi ja erityisesti sairastuneiden ja tartunnalle altistuneiden henkilöiden yksilönsuojaan vedoten.

THL:n perjantaina antamien tietojen mukaan Pohjois-Savossa on kaksi kuntaa, joissa on varmistettuja koronatapauksia neljä tai enemmän. Toinen niistä on Kuopio (20 tapausta) ja toinen Ylä-Savossa sijaitseva Kiuruvesi (11 tapausta).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.