Yrittäjät ja TE-palvelut yhteisillä aamukahveilla kuudella paikkakunnalla

Etelä-Savossa kuudella eri paikkakunnalla järjestettävä yrittäjäaamiainen oli Pieksämäellä torstaina.

– Tapaamisen tarkoituksena on vahvistaa Etelä-Savon TE-palvelujen ja yrittäjien yhteistyötä, kertoo Etelä-Savon TE-toimiston johtaja Sirkka Rytkönen.

Yrittäjät saivat kertoa, millaisia työ- ja elinkeinopalveluja he odottavat ja tarvitsevat.

Tilaisuudessa keskusteltiin myös työvoimapalveluista ja Etelä-Savon ely-keskuksen yritysrahoituksesta uusia yrityksiä perustettaessa. Yritysten kehityshankkeiden painopiste on pk-yritysten hankkeissa.

Pieksämäen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Arto Sepponen totesi, että yrittäjät toivovat yritysneuvojen kanssa henkilökohtaista kontaktia.

– Alkavilla yrityksillä on se ongelma, että ne eivät tiedä mitä kysyä. Verkkoasioinnissa saattaa jäädä puuttumaan jokin lärpäke, jonka puutokseen sitten tulevaisuudessa törmää.

Pieksämälle muutaman vuoden ajan suunnitteilla ollut yrittäjäyhteisö on sijoittumassa Teknologiatalo Latomoon Mikkelin ammattikorkeakoulun tiloihin.

– Kun yhteisö on saatu perustettua, tulee paikasta paikallinen tietokeskus ja mentoreiden pesäpaikka, Sepponen lisää.

Aamukahvitapahtumat kuuluvat Euroopan laajuisen työnantajaviikon tarjontaan. Tapaaminen on järjestetty Mikkelissä, Mäntyharjulla, Kangasniemellä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Juvan tapahtuma on tulevana tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.