Ysitiellä olivat poikkeukselliset nopeusrajoitukset

Tänään noin klo 10.30 aikaan kaksi kuorma-autoa kolaroi 9-tien ja Mäkirannantien risteyksessä.Onnettomuus johtui inhimillisestä erehdyksestä, sillä 82-syntynyt mies oli ollut peruuttamassa lavettiautoa Mäkirannantieltä ja hänen oli tarkoitus peruuttaa lavetti 9-tien yli.

9-tiellä ollut apuri oli viittonut lavettiauton kuskille, että tie ei ole tyhjä, mutta kuski oli tajunnut viittomisen väärin ja jatkoi peruuttamista. Samaan aikaan Kuopion suunasta tullut, 56-vuotiaan miehen kuljettama pieni kuroma-auto törmäsi lavetin oikeaan takakulmaan. Törmäyksen seurauksena lavettiauto oli pyrähtänyt pyörillään siten, että auto jäi 9-tielle keula kohti Kuopiota ja kuorma-auto ajautui vastaantulevan liikenteen kaistalle, pysyen kuitenkin tiellä.

Törmäyksessä kuorma-auton kuljettajalle tuli pieni naarmu kasvoihin ja hänen toinen jalkansa kipeytyi, lavettiauton kuljettaja selvisi pelkällä säikähdyksellä. Lavettiautoon tulleet vauriot olivat vähäisiä, mutta kuorma-auto vaurioitui pahoin ja autosta valui paljon öljyä tiellä.

Pelastuslaitos jatkoi edelleen onnettomuuspaikalla putsaamassa tietä öljystä. Siivoustöiden ajan onnettomuuspaikalla olivat väliaikaisesti voimassa poikkeukselliset nopeusrajoitukset.

9-tie oli tapahtuman jälkeen hetken aikaa poikki, mutta hyvin nopeasti toinen kaista saatiin käyttöön ja poliisi sai ohjattua liikenteen sitä kautta onnettomuuspaikan ohi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.