600 siirtyi maavoimista Millog Oy:lle

Noin 600 puolustusvoimien työntekijää on siirtynyt Millog Oy:n riveihin. Puolustusvoimat ulkoisti maavoimien materiaalin huollon ja kunnossapidon Millogille vuodenvaihteessa.

Kunnossapidon työntekijöistä 485 siirtyi Patria-konserniin kuuluvaan Millogiin niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Lisäksi yhtiön alaisuuteen siirtyi 86 puolustusvoimien työntekijää, jotka käytännössä eläköityvät neljän vuoden irtisanomissuojan aikana.

Millog ilmoittaa hankkineensa siirtyneelle henkilöstölle lisäelävakuutukset, joilla taataan samat eläke-edut kuin mitkä heillä olisivat olleet jäädessään eläkkeelle puolustusvoimien palveluksesta.

Millogin vastuulla ovat jatkossa muun muassa ajoneuvo- ja panssarikaluston sekä ase- ja elektroniikkajärjestelmien huollot. Kuopion varikolla työnantajaa vaihtoi noin 50 henkilöä.

Kuopion varikon osalta siirto tarkoittaa lopun alkua. Millog lopettaa kunnossapitotyöt Suuressa Neulamäessä syyskuun 2009 loppuun mennessä ja myös puolustusvoimat voi luopua alueesta kokonaisuudessaan vuoden loppuun mennessä.

Millogin toimitusjohtajan Aarne Niemisen mukaan puolustusvoimien ja kunnossapitoyhtiön toimintamalli on herättänyt huomiota muissa pohjoismaissa.

- Pitemmän tähtäimen tavoitteenamme on pääsy kansainvälisille markkinoille, Nieminen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.