AFT:n lomautukset laajenivat koko henkilöstöön

Paperi- ja selluteollisuuteen komponentteja valmistava Advanced Fiber Technologies Oy (AFT) aloittaa Varkauden yksikön työntekijöiden lomautukset maanantaina 17.11. Ensimmäinen toimihenkilöiden lomautusviikko on joulukuun alussa.

Toistaiseksi voimassa olevat lomautukset supistavat AFT:n tuotantoa 25 prosenttia. Alkuperäinen suunnitelma lomauttaa enintään 30 työntekijää enintään kolmeksi kuukaudeksi vaihtui neuvotteluissa koko henkilöstön lomautuksiin.

- Meillä on noin 100 työntekijää ja 40 toimihenkilöä. Jokainen lomautetaan viikon ajaksi joka neljäs viikko. Määrällisesti lomautukset ja niiden tuomat supistukset tuotantoon ovat samoja kuin alkuperäisessä suunnitelmassa. Nyt lomautukset koskevat jokaista, kertoo toimitusjohtaja Kari Rautamäki. Lomautusten taustalla on maailmantalouden tilanteen takia nopeasti romahtanut tilauskanta. Rautamäen mukaan tilanne ei ole muuttunut syyskuun jälkeen.

- Huonommaksi tilauskanta ei voi oikeastaan tästä enää mennä. Olemme sopineet työntekijöiden kanssa joustoista eli he tulevat töihin lomautusviikoilla, jos tilanne paranee ja töitä tulee, Rautamäki sanoo.

Lomautukset eivät koske Helsingin myyntikonttoria, eikä AFT:n muita yksiköitä ulkomailla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.