AFT:n lomautukset laajenivat koko henkilöstöön

Paperi- ja selluteollisuuteen komponentteja valmistava Advanced Fiber Technologies Oy (AFT) aloittaa työntekijöiden lomautukset maanantaina 17.11. Ensimmäinen toimihenkilöiden lomautusviikko on joulukuun alussa.

Toistaiseksi voimassa olevat lomautukset supistavat AFT:n tuotantoa neljänneksen. Alkuperäinen suunnitelma lomauttaa enintään 30 työntekijää enintään kolmeksi kuukaudeksi vaihtui neuvotteluissa koko henkilöstön lomautuksiin.

- Meillä on noin 100 työntekijää ja 40 toimihenkilöä. Jokainen lomautetaan viikon ajaksi joka neljäs viikko. Määrällisesti lomautukset ja niiden tuomat supistukset tuotantoon ovat samoja kuin alkuperäisessä suunnitelmassa, kertoo toimitusjohtaja Kari Rautamäki. Lomautusten taustalla on maailmantalouden tilanteen takia nopeasti romahtanut tilauskanta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Sirpa Karppi jatkaa Kuopion Yrittäjien johdossa

Kuopion Ykköstilit Oy:n yrittäjä Aino Valta-Rönkkö on vuoden 2019 senioriyrittäjä

Uutisen takana: Korkein oikeus kinasteli Talvivaara-jutun yksityiskohdista, mutta yhdestä asiasta se oli yksimielinen: Kaivoksen johto rikkoi lakia

Kuopiolainen NewIcon toimittaa Taysiin maailman suurimman lääkevarastoautomaatin

KKV: Autokouluja kannustettiin korottamaan hintoja – virasto esittää yhteensä 300  000 euron seuraamusmaksuja

Liikelaitos Mestar muuttuu yhtiöksi Kuopiossa – kaupunginhallituksen Antti Kivelä: "Suuryritykset saattavat vallata alaa paikallisilta toimijoilta"

Asuntomarkkinoilla tänä vuonna käynyt kuhina saattaa olla kaiku menneiltä runsauden ajoilta ja uhkaa tulla tiensä päähän, Nordea ennustaa

Alibaba tavoittelee kiinalaista onnensummaa Hongkongin pörssin suurimmassa listautumisessa vuosiin

EU-komissio: Suomi on vaarassa rikkoa yhteisiä taloussääntöjä – historiallisesti yksikään euromaa ei ole liiallisen alijäämän menettelyssä

Boeingille uusi takaisku: suunnittelee uudelleen 7  000 koneen suojarakenteen kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.