Accenture aloittaa yt-neuvottelut – vaarassa jopa 200 työpaikkaa

Konsultointiyritys Accenture aloittaa suuret yt-neuvottelut Suomessa. Yhtiö arvioi vähennystarpeeksi enimmillään 200 työpaikkaa.

Accenture perustelee yt-neuvotteluja toimintaympäristön nopealla muuttumisella Suomessa. Yhtiön mukaan tahti on kiihtymässä edelleen.

–  Olemme sitoutuneet kehittämään liiketoimintaamme Suomessa, ja rekrytoimme jatkossakin konsultointi- ja teknologiaosaajia vastataksemme asiakkaidemme kysyntään liittyen muun muassa liiketoiminnan ketteröittämiseen, analytiikkaan, tietoturvaan, pilviratkaisuihin sekä asiakaskokemuksen kehittämiseen, kertoo Accenturen Suomen toimitusjohtaja Frank Korsström tiedotteessa.

Accenturella on Suomessa toimipisteet Helsingissä ja Tampereella. Työntekijöitä on niissä noin 1  200.

Yhtiön markkinointi- ja viestintäjohtaja Charlotta Harald kertoo STT:lle, että tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa mahdollisten irtisanomisten jakautumisesta eri toimipisteisiin.

–  Olemme vasta tänään (maanantaina) kertoneet aloittavamme yt-neuvottelut, joten on liian aikaista arvioida mahdollisia irtisanomisia, niiden ehtoja tai jakaumaa, Harald kirjoittaa sähköpostiviestissään.

Yhtiön mukaan yt-neuvotteluissa arvioidaan sitä, millaista osaamista tarvitaan jatkossa.

–  Olemme sitoutuneet kehittämään liiketoimintaamme Suomessa, ja rekrytoimme jatkossakin konsultointi- ja teknologiaosaajia, Harald painottaa.

Maailmanlaajuisesti 450 000 työntekijää

Accenture tarjoaa Haraldin mukaan Suomessa strategian, konsultoinnin, digitaalisuuden, teknologian ja ulkoistamisen asiantuntijapalveluita ja -ratkaisuja.

Konserni toimii yli 120 maassa. Toiminta kattaa yli 40 toimialaa. Henkilöstöä on maailmanlaajuisesti 477  000. Liikevaihto oli noin 36 miljardia euroa tilivuonna 2018.

Yhtiö perustettiin nykyisessä muodossaan vuonna 1989, jolloin se irrotettiin Arthur Andersenista omaksi yhtiökseen nimellä Andersen Consulting. Nimi vaihdettiin Accentureksi vuonna 2001.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.