Alkuvuonna on ilmoitettu tuhansista lomautusuhista

Lomautukset ja irtisanomiset ovat lisääntyneet selvästi. SAK:n keräämien tietojen mukaan pelkästään tänä vuonna on ehditty ilmoittaa jo noin 9 000 työntekijän lomautuksesta tai lomautusuhasta.

Yt-uutiset jatkuivat edelleen tänään. Mittavimmista yt-neuvotteluista kertoi konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry. Yhtiön mukaan yt-neuvottelut koskevat arviolta 600:aa työntekijää.

Niin ikään Sunilan sellutehdas aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut lomautuksista. Neuvottelut koskevat 260:tä henkilöä. Kotkassa sijaitsevan sellutehtaan omistavat puoliksi Stora Enso ja Myllykoski Paper.

Teräsyhtiö Rautaruukki vähentää Tampereella 63 työntekijää.

Jyväskylässä sijaitseva Finndomo Oy:n talotehdas saattaa lopettaa toimintansa kokonaan. Säynätsalon talotehtaalla työskentelee hieman alle sata työntekijää.

Rauman satamassa toimiva satamaoperaattori Oy Rauma Stevedoring Ltd on päätynyt lomauttamaan koko henkilökuntansa eli 560 työntekijää.

Kiinteistövälittäjä Realia Group puolestaan lomauttaa tai irtisanoo lähes neljänneksen Huoneistokeskuksen ja SKV Kiinteistövälityksen työntekijöistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.