Alma Median toimitalo mahdutetaan Töölönlahdelle

Helsingin päärautatieasemalla joudutaan lyhentämään yhtä raidetta Alma Median uuden toimitalon tieltä. Kyse on järjestelyraiteesta, jolla matkustajajunia seisotetaan, kerrotaan Liikennevirastosta. Väliaikaisesti lyhennettävä raide ei ole numeroitu laituriraide.

Purkutöihin ryhdytään, koska uusi rakennus on kaavoitettu liian lähelle rataa. Raiteen lyhentämisestä ovat sopineet Alma, Helsingin kaupunki ja Liikennevirasto. Liikenneviraston mukaan päärautatieaseman ratapiha on jo valmiiksi ahdas, mutta lyhennystöistä pyritään selviämään ilman ylimääräisiä ruuhkia.

Alman talon rakennustöiden sekä raiteen lyhennyksen on tarkoitus alkaa vuodenvaihteen tienoilla. Talo valmistuu näillä näkymin kahden vuoden kuluttua.

Uuteen taloon muuttavat Kauppalehden, Iltalehden ja Alma Median Lehdentekijöiden toimitukset sekä Markkinapaikkojen ja emoyhtiön Helsingin henkilökunta.

Viisikerroksisen rakennuksen suunnittelee kutsukilpailun voittanut arkkitehtitoimisto JKMM. Toimitalo sijoittuu paraatipaikalle Töölönlahdelle eduskuntatalon, Finlandia-talon ja Kiasman lähelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.