Amer Sportsille ilmaantui ostajaehdokas Aasiasta

Urheiluvälineitä valmistava Amer Sports on saanut ostajaehdokkaan Aasiasta. Yhtiö kertoo pörssitiedotteessa, että sen koko osakekannan ostaminen kiinnostaa konsortiota, johon kuuluvat kiinalainen Anta Sports ja aasialainen yksityinen pääomasijoitusyhtiö FountainVestPartners.

Virallista tarjousta ei ole vielä tehty, mutta konsortio on ilmoittanut kiinnostuksestaan. Varsinaisen tarjouksen tekeminen vaatii vielä monta askelta, muun muassa Amer Sportsin hallituksen siunauksen.

Amer Sports ei tällä hetkellä käy neuvotteluja ostajaehdokkaan kanssa, eikä ole tehnyt asiasta päätöksiä.

Ostohankkeesta kertoi aiemmin uutistoimisto Bloomberg. Amerin pörssikurssi singahti aamupäivän aikana liki 12 prosentin nousuun ennen kuin kaupankäynti osakkeella keskeytettiin.

Bloombergin mukaan Anta on Kiinan suurin urheiluvälinevalmistaja. Yhtiö on pyrkinyt laajentamaan liiketoimiaan ulkomailla ja hakenut kumppaneiksi yhtiöitä, jotka omistavat tunnettuja merkkejä.

Amerin omistamia tuotemerkkejä ovat muun muassa Salomon, Wilson, Atomic, Arc'teryx, Mavic, Suunto ja Precor. Anta on aiemmin hankkinut Filan oikeudet Kiinassa.