Apple rynnisti odotetusti sisältöjen kimppuun – aloittaa video-, peli- ja uutispalvelut

Erityisesti laitevalmistajana tunnettu teknologiayhtiö Apple kertoi maanantaina odotetusti siirtyvänsä laajemmin erilaisten digitaalisten sisältöjen ja muiden palvelujen tarjoajaksi. Luvassa on niin uutisia, videoita kuin pelejäkin.

Yhtiö kertoi esimerkiksi aloittavansa videopalvelun, jossa on tarjolla sekä yhtiön omia alkuperäissarjoja että pääsy HBO:n kaltaisten toimijoiden sisältöihin. Applen omien sarjojen tekijänimiä ovat esimerkiksi JJ Abrams, Steven Spielberg ja Ron Howard. Palvelun on tarkoitus tulla tilaajien ulottuville keväällä.

Yhtiö kertoi myös myöhemmin tänä vuonna lanseerattavasta tilattavasta Apple Arcade -pelipalvelusta, jonka on määrä tulla saataville 150 maahan. Pelipalvelun hinnoittelusta Apple aikoo kertoa myöhemmin.

Luvassa on myös Apple Pay -palveluun nivoutuva luottokortti.

Uutispalvelu täyttyy lehdillä

Yhtiö aloitti maanantaina illalla Suomen aikaa Cupertinossa Kaliforniassa julkistustilaisuutensa kertomalla uutispalvelusta, jonka se aikoo täyttää lehdillä. Kuukausimaksullinen sovellus tuo tilaajien ulottuville yli 300 lehteä, esimerkiksi uutismediat Los Angeles Timesin ja Wall Street Journalin sekä aikakauslehdet Rolling Stonen, Timen ja New Yorkerin.

Aluksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa tarjolla oleva palvelu on nimeltään Apple News+ ja sen on tarkoitus laajeta myöhemmin tänä vuonna myös Britanniaan ja Australiaan.

Applen mukaan uutispalvelun tilaajille on luvassa parempaa yksityisyyden suojaa, sillä mainostajat eivät pysty seuraamaan tilaajien toimintaa palvelussa. Twitter-kommenteissa linjaus tulkittiin heti julkistuksen jälkeen näpäytykseksi sekä Facebookille että Googlelle.

–  Uskomme journalismin voimaan ja sen vaikuttavuuteen meidän kaikkien elämässä. Uskomme, että Apple News+ on hyvä asia asiakkaille ja kustantajille, toimitusjohtaja Tim Cook sanoi Cupertinossa.

Apple on aiemmin tuskaillut kutistuvan iPhone-myynnin kanssa, joten tarvetta liikevaihdon pohjan laajentamiselle on ollut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.