Apteekkarit pääsevät jopa miljoonatuloihin

Apteekkarit pääsevät parhaimmillaan miljoonatuloihin, mutta haitari on laaja. Apteekki verotetaan apteekkarin henkilökohtaisena tulona, koska apteekin yritysmuoto on lääkelain takia toiminimi. Yliopistoapteekit ovat poikkeus, sillä ne eivät ole toiminimimuotoisia.

Reseptimäärillä mitattuna Suomen suurin apteekkialan peluri on Apteekkariliiton mukaan Yliopiston apteekki, jonka kautta hoidettiin viime vuonna vajaat 4,9 miljoonaa reseptiä. Toiseksi suurin oli apteekkari Pirjo-Riitta Ahokkaan Espoon Matinkylän apteekki noin 350 000 reseptillä. Ahokkaan verotettavat pääoma- ja ansiotulot olivat viime vuonna yhteensä vajaat 1,22 miljoonaa euroa. 

Kolmantena reseptimäärissä oli viime vuonna Itä-Suomen yliopiston apteekki ja neljäntenä apteekkari Juha Nuutilan Myyrmannin apteekki Vantaalla. Nuutilan verotettavat pääoma- ja ansiotulot olivat viime vuonna yhteensä reilut 510 000 euroa.

Pienimmissä apteekeissa reseptimäärä jää 10 000-20 000 reseptiin. Näissä apteekeissa apteekkarien verotettavat ansio- ja pääomatulot jäävät kauaksi huipputuloista. Osalla apteekkareista verotettavat tulot jäävät jopa muutamiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Verotietojen perusteella useiden pienempienkin apteekkien apteekkareiden ansio- ja pääomatulotulot yltävät kuitenkin yhteenlaskettuna noin 100 000 euroon.

Apteekista saatavien tulojen lisäksi apteekkareilla voi olla muita tuloja. Lisäksi osa apteekkareista on yhtiöittänyt muun kuin lääkkeiden myynnin apteekissa. Näiden yhtiöiden osalta apteekkarien verotiedoissa näkyvät ne tulot, joita he ovat yhtiöistä tulouttaneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Cannonballin pomolla yli 200 000 euroa verotettavaa tuloa

Jokerit maksoi Väänäselle huimaa palkkaa

Vesku Loirin tulot nousivat hurjasti

Useilla juontajilla yli sadantonnin tulot

Liigan huipuilla suuret tulot – jalkapalloliigassa jäädään vähemmälle

Presidentti Niinistöllä verotettavia tuloja vajaat 60 000 euroa

Näin tienasivat tämän vuoden Vain Elämää -tähdet

Kaija Koolla hurjat tulot – Saara Aalto jäi kauas kärjestä

Laineen, Puljujärven ja Ahon tulot pomppasivat NHL:ssä

Ansiotulojen kärkeen Supercellin johtajat