Autoala pudottaa myyntiennustettaan

Autoala joutuu tarkistamaan tämän vuoden myyntiennustettaan reippaasti alaspäin taloustilanteen nopean heikentymisen vuoksi. Autoalan keskusliiton AKL:n toimitusjohtaja Pentti Rantala kertoo, että liitto päättää uudesta ennusteestaan myöhemmin tällä viikolla.

AKL ennusti syksyllä, että uusia henkilöautoja myydään tänä vuonna noin 120 000. Eräiden arvioiden mukaan määrä voi pudota jopa 80 000 autoon. Rantala ei kuitenkaan halua puhua tarkoista luvuista ennen kuin alan ennusteryhmä on kokoontunut.

- Tulemme pudottamaan 120 000:sta ilman muuta, hän muotoilee.

Rantalan mukaan mitään 1990-luvun laman kaltaista katastrofia ei ole kuitenkaan näkyvissä alalla. Myynti putosi alimmillaan noin 60 000 uuteen henkilöautoon vuonna 1993.

Hän muistuttaa, että takana on verraten hyvä autokauppavuosi, ja autokauppojen taseet ovat vahvoja. Viime vuonna uusia henkilöautoja myytiin 140 000 kappaletta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kysely: Maaseudun yritysten näkymät ovat synkentyneet – tulevat omistajanvaihdokset patoavat investointeja

Olvin ja Ponssen tuloskehitys parempi kuin pörssissä keskimäärin – kassavirta-analyysin tulos yllättää myönteisesti

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.