Maailman toiseksi suurin hampurilaisketju rantautuu Kuopioon – "En pelkää hintasotaa"

Burger King -hampurilaisravintola avataan Kuopioon viimeistään vuonna 2016, arvioi ketjujohtaja Mikko Mollberg. Kysymys on enää ainoastaan sopivan liiketilan löytämisestä.

– Viimeistään vuonna 2016. Mahdollisesti jo aikaisemmin tulemme Kuopioon, Mollberg paljastaa Savon Sanomille.

Ketjujohtajan mukaan maailman toiseksi suurin hampurilaisketju käy juuri nyt erittäin aktiivisesti neuvotteluita liiketiloista Kuopioon. Muutamia kytköksiäkin on jo ollut.

– Lähellä on jo ollut, mutta sopivaa tilaa ei ole vielä löytynyt. Ei pidä hosua. Haluamme tulla Kuopioon, kyseessä on vahva talousalue.

Mollberg kertoo, että kun sopiva liiketila löytyy, rakentaminen ei kestä pitkään. Burger King ei välttämättä tulisi Kuopion keskustaan, vaan kaikki muutkin paikat ovat kartoituksen alla.

– Rakentaminen vie tiloista riippuen kahdesta kolmeen kuukautta tai maksimissaan puoli vuotta. Kun sopimukseen päästään, kaikki käy sitten nopeasti, sanoo Mollberg.

Burger King on jalkautunut nopeasti Suomeen sen jälkeen, kun ensimmäinen ravintola avattiin Helsinkiin joulukuussa 2013. Nyt hampurilaispaikkoja on jo kymmenen, ja uusin tulee huhtikuussa Ouluun. Mollberg paljastaa, että lähitulevaisuudessa on tarkoitus rakentaa vielä 5–7 uutta Burger King -ravintolaa.

Ketjujohtaja ei pelkää hampurilaisketjujen välille Suomessa hintasotaa.

– On maita, joissa kilpailu hampurilaisravintoloiden piirissä on paljon kovempaa kuin Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.