Cargotecille iso tilaus Yhdysvalloista

Cargotec on napannut ison kontinkäsittelylaitteiden tilauksen Yhdysvalloista.

Cargotec kertoi tänään, että Kalmar on saanut viisivuotisen sopimuksen maastoajoon tarkoitettujen konttikurottajien toimittamisesta Yhdysvaltojen puolustusministeriön alaiselle TACOMille (Tank Automotive Armament Command). Kalmarin konttikurottaja RTCH on tarkoitettu 20 ja 40 jalan konttien lastaukseen ja kuljetukseen vaikeakulkuisessa maastossa.

Sopimus on jaettu osiin, joista ensimmäisen osan laitteiden arvo on noin 100 miljoonaa euroa. Sopimuksen jatko-osien arvioidaan toteutuvan vuosittain, ja viisivuotisen tilauksen kokonaisarvo on arviolta yli 300 miljoonaa euroa. Konttikurottajat valmistetaan Yhdysvalloissa San Antoniossa, Teksasissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kysely: Maaseudun yritysten näkymät ovat synkentyneet – tulevat omistajanvaihdokset patoavat investointeja

Olvin ja Ponssen tuloskehitys parempi kuin pörssissä keskimäärin – kassavirta-analyysin tulos yllättää myönteisesti

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.