Carlsonille nimitetty kehitysjohtaja – uusille liikkeeille hyvä vastaanotto

Rautakauppa- ja tavarataloketju Oy Carlson on nimittänyt kehitysjohtajakseen ja johtoryhmän jäseneksi Erkka Sarnolan, 30. Kehitysjohtajan vastuualueella on Carlsonin yhtiön kehityshankkeet ja niiden toteuttaminen.

Sarnola on aiemmin toiminut vajaa neljä vuotta Carlsonin controllerina eli vastannut sisäisestä raportoinnista kuten myynnistä ja henkilöstön tuottavuudesta. Hän on työskennellyt myös suoraan toimitusjohtaja Kyösti Karhusen alaisuudessa hoitaessaan sisäisen tarkastajan tehtäviä.

Sarnola on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2012 pääaineenaan laskentatoimi. Ennen Carlsonille siirtymistä hän on ollut H&M-vaateketjun Business controller Kuopiossa, vuosina 2012-2015.

Carlsonilla ei aikaisemmin ole ollut kehitysjohtajaa, vaan toimi on uusi.

– Tämä on Sarnolalle iso hyppy ylöspäin, mutta myös yhtiölle iso askel, koska koko kehitysjohtajan toimenkuva perustettiin vasta nyt, toimitusjohtaja Kyösti Karhunen sanoo.

Carlson kertoo tiedotteessaan Helsingissä kauppakeskus REDIssä ja Jyväskylän keskustassa avattujen liikkeiden saaneen hyvän vastaanoton. Ketjun on tarkoitus avata kuluvan kevään aikana kolmas kodinmyymälä Kauppakeskus Jumboon Vantaalle.

Carlsonilla on yhteensä kolme tavarataloa ja kuusi rautakauppaa kuudella paikkakunnalla: Kuopiossa, Joensuussa, Varkaudessa, Mikkelissä, Savonlinnassa ja Iisalmessa. Helsinkiin ja Jyväskylän keskustaan avatut liikkeet ovat ruoanlaittoon ja kattamiseen keskittyviä lifestyle-myymälöitä.

Lisäksi ketjulla on oma verkkokauppa. Carlsonin pääkonttori ja keskusvarasto sijaitsevat Kuopiossa.