Comcast korotti tarjoustaan Skystä päihittääkseen Murdochin

Yhdysvaltalainen mediajätti Comcast on korottanut tarjoustaan Euroopan suurimmasta maksutelevisioyhtiöstä Skystä päihittääkseen Rupert Murdochin 21st Century Fox -yhtiön tekemän tarjouksen. Fox oli korottanut omaa tarjoustaan vain muutamaa tuntia aikaisemmin.

Comcast tarjosi Skystä 26 miljardia puntaa eli reilut 29 miljardia euroa. Fox omistaa jo osuuden Skystä, mutta sen lopuista osakkeista tarjoamalla hinnalla laskettuna Skyn arvoksi tulisi 24,5 miljardia puntaa eli vajaat 28 miljardia euroa.

Comcastin ja 21st Century Foxin pyrkimykset ostaa Sky ovat herättäneet huolta median omistuksen liiallisesta keskittymisestä. Murdoch omistaa Britanniassa jo Times- ja Sun -lehdet.

Britannian hallitus on kuitenkin hyväksynyt myynnin Comcastille ilman ehtoja, tai myynnin Murdochille sillä ehdolla, että uutiskanava Sky News myydään erikseen kolmannelle osapuolelle.

Comcastilla on meneillään myös kamppailu Disneytä vastaan siitä, kumpi pääsee ostamaan 21st Century Foxin elokuva- ja televisiotoiminnan. Disney on kamppailussa niskan päällä. Jotkut analyytikot ovatkin arvioineet, että Comcast saattaa luovuttaa tällä rintamalla, mikäli se pääsee ostamaan Skyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.