Danske Bank lopettaa Iisalmessa

– Danske Bankin Iisalmen konttorin toiminta päättyy huhtikuussa, ja se yhdistyy Kuopion asiantuntijakeskukseen. Viimeinen aukiolopäivä Iisalmessa on 7.4., kertoo yksikönjohtaja Tuomas Aho Kuopiosta.

Konttoritoiminnan päättymisen taustalla on Ahon mukaan asiakkaiden asiointitavoissa tapahtunut nopea muutos. Yhä useampi asiakas hoitaa nykyisin laina- ja sijoitusneuvottelut verkko- tai puhelintapaamisena. Päivittäisasioissa erityisesti mobiiliasioinnin suosio on kasvanut nopeasti.

Lync-verkkotapaamisilla on neuvoteltu esimerkiksi asiakkaan laina- ja sijoitusasioista, ja siinä voidaan Ahon mukaan katsoa asiakkaan omia tietoja ja näyttää asiaan liittyviä materiaaleja.

Päivittäisasioinnissa erityisesti mobiili- ja tablet-pankin suosio on Ahon mukaan ollut huimassa kasvussa.

–Sähköisten kirjautumisten kokonaismäärä kasvaa kovaa vauhtia, sillä vaikka mobiili- ja tablet-pankin kirjautumisten määrä kasvaa, verkkopankin suosio ei kuitenkaan laske, Aho toteaa.

Samanaikaisesti konttorikäynnit ovat vähentyneet selvästi. Verkkopankin kautta on monessa tapauksessa voitu saada auto-, vene- tai remonttilaina ilman erillistä tapaamista. Lainadokumenttien allekirjoitus ja lainan nosto tapahtuvat myös verkkopankissa. Ahon mukaan Danske Bank on ollut tässä asiassa edelläkävijä.

Iisalmen konttorissa ei ole ollut kassapalveluja neljään vuoteen. Käteistä on voinut nostaa saman katon alla olevan K-Supermarketin ja muiden Osta & Nosta -kauppojen kassoilta.

– Jatkossa Iisalmen konttorin asiakkaita palvellaan Danske Bankin Kuopion konttorissa, jossa asiakkaille tarjotaan mahdollisuus henkilökohtaiseen neuvontaan sekä paikan päällä että verkko- ja puhelintapaamisina. Konttorissa on tarjolla päivittäispankkipalvelut asiakkaille.

Iisalmessa on kaksi työntekijää, jotka asuvat muilla paikkakunnilla, ja he siirtyvät töihin Kuopion toimipaikkaan.