Danske Bankin maajohtaja pohtii konttoriverkkoa: "En näe, että meistä tulisi täysin digitaalinen toimija"

Danske Bank lisää digitaalisia palvelujaan voimakkaasti. Danske Bankin Suomen maajohtaja ja Banking Finland -yksikön johtaja Leena Vainiomäki korostaa, että myös riittävä konttoriverkko on pankille ja sen asiakkaille tärkeä.

– En näe, että meistä tulisi täysin digitaalinen toimija. Haluamme olla vastuullinen toimija. Pankin yksi tehtävä on olla osa yhteiskuntaa, joten myös fyysistä läsnäoloamme tarvitaan, hän selvitti perjantaina Kuopiossa.

Vaikka Kiinan, USA:n ja EU:n kauppasota ja Britannian mahdollinen ero EU:sta heijastuvat myös Suomeen, maan talouskasvu jatkuu, mutta ehkä hidastuen, Vainiomäki arvioi.

– Kappasodat aiheuttavat epävarmuutta, joka on taloudelle myrkkyä ja kasvun ja investointien este. Suomen talouden tilanne ei kuitenkaan ole synkkä, vaikka kasvu hidastuu, sillä myös mahdollisuuksia on, hän sanoo.

Vainiomäki muistuttaa, että yritysten taloudellinen tilanne on yleensä hyvä, koska velkaantuminen on vähäistä.

– Esimerkiksi Joensuun ja Kuopion alueella on dynaamista yritystoimintaa, sanoo Vainiomäki, jonka perheellä on loma-asunto Riistavedellä.

Suomen Pankki korosti äskettäin, että Suomessa lisättävä keinoja, joilla ehkäistään kotitalouksien liiallista velkaantumista ja siitä kansantaloudelle aiheutuvia riskejä.

Vainomäki ei ole huolestunut kotitalouksien velkaantumisesta. Hän perustelee näkemystään sillä, että kokonaiskuvan saamiseksi on tärkeää tarkastella myös omaisuuden karttumista.

– Suomalaiset maksavat asuntovelkojaan kohtuullisen nopeasti pois, ja verrattuna muihin pohjoismaihin velkaantuminen on vähäisempää.

Suomalaisten olisi maajohtajan mielestä syytä varautua paremmin muun muassa pitenevän eliniän tuomaan hoivan tarpeeseen – ja muihinkin mukaviin tai ikäviin elämän yllätyksiin – lisäämällä sijoitusvarallisuuttaan.

– Näkemyksemme mukaan velkamäärän maksuohjelman pitää olla sellainen, että se sallii myös varautumisen tulevaisuuteen, hän sanoo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Pörssivuosi on alkanut vauhdikkaasti – asiantuntijat odottavat kohtuullista tuottoa tänä vuonna

Postnordin talousvaikeudet aiemmin tiedettyä pahemmat – valtion tukea tarvitaan

Yli sata Tesla-kolaria tutkintaan – autojen epäillään kiihdyttäneen itsestään

HS: Finanssivalvonta tutkii Nokian osakkeen poikkeuksellisen romahduksen lokakuussa

Konkurssiin hakeutunut Teknikmagasinet löysi ostajaehdokkaan

Autokonsernin toimitusjohtajan raju arvio tämän vuoden hintakilpailusta: "Käytettyinä maahan tuotavien autojen määrä ei kasva"

Kiinan talouskasvu hidastuu edelleen

Ilmarinen: Työkyvyttömyyseläkehakemusten määrä kasvoi, eniten lisääntyivät mielenterveyssyistä myönnetyt eläkkeet

Finanssiala: Rahastopääoma kasvoi Suomessa – erot rahastoluokkien välillä suuria

Pohjois-Savon yrityksille ennätyssuuret rahoitukset valtiolta – "Osin kyse entistä isommista hankkeista"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.