Danske Bankin maajohtaja pohtii konttoriverkkoa: "En näe, että meistä tulisi täysin digitaalinen toimija"

Danske Bank lisää digitaalisia palvelujaan voimakkaasti. Danske Bankin Suomen maajohtaja ja Banking Finland -yksikön johtaja Leena Vainiomäki korostaa, että myös riittävä konttoriverkko on pankille ja sen asiakkaille tärkeä.

– En näe, että meistä tulisi täysin digitaalinen toimija. Haluamme olla vastuullinen toimija. Pankin yksi tehtävä on olla osa yhteiskuntaa, joten myös fyysistä läsnäoloamme tarvitaan, hän selvitti perjantaina Kuopiossa.

Vaikka Kiinan, USA:n ja EU:n kauppasota ja Britannian mahdollinen ero EU:sta heijastuvat myös Suomeen, maan talouskasvu jatkuu, mutta ehkä hidastuen, Vainiomäki arvioi.

– Kappasodat aiheuttavat epävarmuutta, joka on taloudelle myrkkyä ja kasvun ja investointien este. Suomen talouden tilanne ei kuitenkaan ole synkkä, vaikka kasvu hidastuu, sillä myös mahdollisuuksia on, hän sanoo.

Vainiomäki muistuttaa, että yritysten taloudellinen tilanne on yleensä hyvä, koska velkaantuminen on vähäistä.

– Esimerkiksi Joensuun ja Kuopion alueella on dynaamista yritystoimintaa, sanoo Vainiomäki, jonka perheellä on loma-asunto Riistavedellä.

Suomen Pankki korosti äskettäin, että Suomessa lisättävä keinoja, joilla ehkäistään kotitalouksien liiallista velkaantumista ja siitä kansantaloudelle aiheutuvia riskejä.

Vainomäki ei ole huolestunut kotitalouksien velkaantumisesta. Hän perustelee näkemystään sillä, että kokonaiskuvan saamiseksi on tärkeää tarkastella myös omaisuuden karttumista.

– Suomalaiset maksavat asuntovelkojaan kohtuullisen nopeasti pois, ja verrattuna muihin pohjoismaihin velkaantuminen on vähäisempää.

Suomalaisten olisi maajohtajan mielestä syytä varautua paremmin muun muassa pitenevän eliniän tuomaan hoivan tarpeeseen – ja muihinkin mukaviin tai ikäviin elämän yllätyksiin – lisäämällä sijoitusvarallisuuttaan.

– Näkemyksemme mukaan velkamäärän maksuohjelman pitää olla sellainen, että se sallii myös varautumisen tulevaisuuteen, hän sanoo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Valmetin tulos parani ja saadut tilaukset kasvoivat

S-Pankki: Kolmen kuukauden euribor pysyy alle nollassa vielä neljä vuotta

Konevuokraaja Ramirentin myynti ranskalaiselle Loxamille varmistumassa

UPM tekee yli kahden miljardin euron sellutehdasinvestoinnin Uruguayhin – "Varmasti yksi isoimpia päätöksiä, mitä UPM:ssä on koskaan tehty"

Evan kysely: Yhteisvaluutta euro on suositumpi kuin koskaan – suomalaiset kokevat, että eurosta on enemmän hyötyä kuin haittaa

Marimekko arvioi tekevänsä ennakoitua parempaa voittoa

Uittolauttoja lipuu Saimaalla tänä vuonna viime vuosia enemmän – silti valtaosa puusta saapuu tehtaille pyörillä

Viihteeseen käytetään maailmalla lähivuosina yhä enemmän rahaa, Suomessa kasvuluvut vaimeampia

HS: Ison pörssiyhtiön pomo ansaitsi vuonna 48 kertaa enemmän kuin tavallinen palkansaaja

Et ehkä ole ajatellut, mikä riesa tuotepalautuksesi on yritykselle – näillä keinoilla palautuksesi koetetaan estää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.