E10-bensiinin käyttöönotto takeltelee Saksassa

Aiempaa enemmän alkoholia sisältävän E10-bensiinin myynnin aloittaminen on törmännyt vaikeuksiin Saksassa. Seitsemän autoilijaa kymmenestä ei bensiininmyyjien järjestön MWV:n mukaan halua tankata E10-bensiiniä vaan maksaa mieluummin enemmän tavallisesta bensiinistä.

Suurin etanolibensiinin valmistaja BP ilmoitti tänään, että se on keskeyttänyt E10-bensiinin tuotannon kahdella jalostamoillaan heikon kysynnän vuoksi. Yhtiö lykkäsi polttoaineen myynnin aloittamista huoltamoillaan Pohjois-Saksassa.

Saksan hallitus torjui tänään syytöksiä huonosta valmistelusta uuden biopolttoaineen tuomisessa markkinoille. Se kutsui autoteollisuuden, polttoaineyhtiöiden, maataloustuottajien ja kuluttajien edustajia hätäkokoukseen tiistaiksi myynnin vauhdittamiseksi.

Oppositiossa oleva vihreä puolue syytti hallituksen politiikkaa sekasortoiseksi ja epäonnistuneeksi. Ympäristöjärjestö BUND puolestaan sanoi myynnin epäonnistumisen johtuvan siitä, E10:n käyttöönotto voi nostaa elintarvikkeiden hintoja ja vahingoittaa ympäristöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.