"Ei voi johtaa toista, jos ei tunne itseään"

– Pelkästään järjellä johtamalla ei voiteta.

Näin sanoo vuorineuvos Harri Kerminen, vienninedistämisjärjestö Finpron hallituksen puheenjohtaja ja entinen Kemiran toimitusjohtaja.

Suomalaiselle työelämälle on asetettu kova tavoite olla Euroopan huipulla vuonna 2020. Keinoja etsitään torstaina alkaneilla Mikkelin kesäpäivillä. Mikkelin kesäyliopisto järjesti valtakunnallisen työelämäseminaarin jo 35. kerran. Kerminen on yksi tapahtuman puhujista.

– Jokaista ihmistä pitäisi johtaa hänen ominaisuuksiensa ja vahvuuksiensa kautta, mutta usein valutaan siihen, että kaikkia kohdellaan samoin, Kerminen sanoo.

– Itsetuntemus ja toisen ihmisen profiilin ymmärtäminen ovat johtamisessa tärkeitä. Ei voi johtaa toista, jos ei tunne itseään.

– Tiimissä on oltava erilaisia ihmisiä ja erilaista osaamista. Vähän heikommat johtajat eivät uskalla palkata kuin omanlaisiaan.

Vuorineuvos Kermisen mukaan pitkässä juoksussa yrityskulttuuri ratkaisee voittajan, ja yrityskulttuuri liittyy usein arvoihin ja pehmeisiin asioihin.

– Voittajaorganisaation pitää olla aidosti innostunut ja oppiva. Oppia ei voi, ellei tee virheitä. Mutta sitä kautta on toivoa uudistua.

– Toinen puoli on, että voittajaorganisaatiossa pitää myös tehdä kovasti töitä sen innostuneisuuden lisäksi.

Aiheesta lisää perjantain Savon Sanomissa.