Elcoline, Hydroline ja Lametal kansainvälistyjien kärkikolmikko

Elcoline, Hydroline ja Lametal ovat Pohjois-Savon nopeaoppisimpia kansainvälistyjiä. Kolmikko nostettiin kärkeen maakunnan kansainvälistyville pk-yrityksille suunnatussa Golden Gavia -liiketoimintakilpailussa.

Voittajaksi valittu varkautelainen Elcoline Oy sai perjantai-iltana Kuopiossa järjestetyssä palkintojenjakogaalassa kiitosta vahvasta sitoutumisesta kansainvälistymiseen kaikilla tasoillaan. Kultainen kuikka -palkinnon ja 10000 euron arvoisen lahjakortin Finpron palveluita vastaanottivat Elcolinen toimitusjohtaja Jouko Juvonen ja yrityksen hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen.

–Kai tässä jotakin on tehty oikein, kun muutkin sen huomaavat. Itse tahtoo olla aina sokea omalle työlleen, kun painetaan pitkin maailmaa, kommentoi Juvonen palkintoa.

–Yritys on kasvanut kilpailun aikana kotimarkkinoilla toimivasta yrityksestä merkittävää suunnitelmallista kansainvälistä kasvua ja kasvutavoitteita omaavaksi toimijaksi myös lukujensa valossa, korosti palkinnon jakanut teknologia-asiantuntija Kari Venäläinen Pohjois-Savon ely-keskuksesta.

– Alueellamme on selvästi syntynyt positiivinen into kasvuun ja kansainvälistymiseen. Alueellisten ja kansainvälisten verkostojen luominen ja jakaminen yritysten välillä on nosteessa, arvioi Junttan Oy:n toimitusjohtaja Tommi Lindbom.