Elcoline saa uuden toimitusjohtajan Keskolta – "Haluan kutsua ihmisiä mukaan kehittämistyöhön"

Leif Backman on valittu varkautelaisen teollisuuden kunnossapitoyhtiö Elcolinen toimitusjohtajaksi. Backman on työskennellyt aiemmin Keskon K-kampus -hankkeen johtajana.

Elcoline aikoo tehdä seuraavan viiden vuoden aikana kasvuloikan 100 miljoonan euron liikevaihtoon. Kasvumatka vaatii Backmanin mukaan koko tiimiltä uudenlaisten toimintatapojen omaksumista, jotta toiminta saadaan sujumaan myös entistä suuremmassa mittakaavassa. Orgaanisen kasvun lisäksi yrityskaupat tulevat olemaan merkittävässä roolissa uudessa strategiassa.

Backmanilla on 26 vuoden kokemus yrittäjyydestä ja kansainvälisestä liiketoiminnasta useasta näkökulmasta. Kokemus yritysjärjestelyistä on yksi hänen vahvuusalueistaan, Elcoline kertoo tiedotteessaan.

Backmanin mukaan yrityksen ylivoimaisesti suurin voimavara ja onnistumisen tekijä on ihmiset. Yritysjärjestelyissä olisi hänen mielestään siksi tärkeää kiinnittää huomiota toimintakulttuurien sujuvaan yhdistämiseen.

Toimitusjohtajan ensimmäiset 100 päivää Bacman aikoo käyttää ihmisiin ja toimintaan perusteellisesti tutustuen.

– Kun opin tuntemaan tavat, voin arvioida, miten toimintaa ja johtamisen käytäntöjä tulisi lähteä kehittämään. Oma tapani on osallistava, eli haluan kutsua ihmisiä mukaan kehittämistyöhön. Pidän tärkeänä tehtävien huolellista priorisointia ja selkeän roadmapin laatimista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.