Elinkeinoelämä torjuu nimettömän työnhaun

Elinkeinoelämän edustajat suhtautuvat nihkeästi anonyymiin työnhakuun, kirjoittaa sanomalehti Ilkka. Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.) ja vihreät ovat kannattaneet kokeilua, jossa työhakemukset olisivat nimettömiä ja hakijan nimi ja tausta paljastuisivat vasta työhaastattelussa.

Nimettömästä työnhausta toivottaisiin apua maahanmuuttajien työllistymiseen.

Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Riitta Wärn ei näe mitään estettä kokeilulle, mutta ei usko sen edistävän maahanmuuttajien työllistymistä. Hänen mielestään mieluummin pitäisi panostaa asennekasvatukseen.

Myös Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus mieltää anonyymin työnhaun keinotekoiseksi tavaksi toteuttaa yhdenvertaisuutta.

Nimetöntä työnhakua on kokeiltu Ruotsissa julkisella sektorilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kysely: Maaseudun yritysten näkymät ovat synkentyneet – tulevat omistajanvaihdokset patoavat investointeja

Olvin ja Ponssen tuloskehitys parempi kuin pörssissä keskimäärin – kassavirta-analyysin tulos yllättää myönteisesti

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.