Elisan liikevoitto ja liikevaihto laskivat

Teleoperaattori Elisan vertailukelpoinen liikevoitto ja liikevaihto laskivat tammi-maaliskuussa. Liikevoittoa kertyi nyt 92 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavalla jaksolla se oli 97 miljoonaa.

Liikevaihto laski kymmenellä miljoonalla eurolla 440 miljoonaan. Liikevaihtoa laski Elisan mukaan päätelaitemyynnin ja yhdysliikenteen liikevaihdon lasku sekä liiketoimintojen myynti. Elisa ennakoi, että liikevaihto tänä vuonna on viime vuoden tasolla tai hieman korkeampi, samoin vertailukelpoinen käyttökate. Kilpailutilanne Suomen televiestintämarkkinoilla jatkuu haasteellisena.

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilan mukaan Elisan kilpailukyky vahvistui silti edelleen, asiakaskokemuksen ja laadun jatkuvalla parantamisella. Mattilan mukaan Elisan asiakkaat jatkavat käyttämättömistä liittymistä luopumista ja siirtyvät yhä nopeampiin mobiililaajakaistaliittymiin.

Elisa jatkoi alkuvuonna 5g-verkkojen laajentamista ja avasi verkot Turkuun ja Jyväskylään. Kuluvalla neljänneksellä Elisa aikoo tuoda myyntiin OnePlusin ja ZTE:n 5g-puhelimet, ensimmäisten joukossa Euroopassa.

Samalla Elisa jatkaa televisiotuotantoaan Elisa Viihteelle. Yhtiö on vuodesta 2014 alkaen julkaissut 14 alkuperäissarjaa. Tänä vuonna julkaistaan sarjat Kaikki Synnit ja vakoojatrilleri Nyrkki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.