Enfon toimitusjohtaja vaihtuu: Seppo Kuula aloittaa tammikuussa

Digitaaliseksi palvelutaloksi kasvanut Enfo vaihtaa toimivaa johtoa. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Seppo Kuula, joka aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa. Hän on toiminut viimeiset seitsemän vuotta Siili Solutions Oy:n toimitusjohtajana. Ennen sitä Kuula on johtanut kansainvälisten yhtiöiden liiketoimintoja ja myyntiä Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

 – Näen Enfossa hienon mahdollisuuden olla rakentamassa kokonaisvaltaista digitaalista palveluyhtiötä, joka tarjoaa asiakkailleen tuen digiajan liiketoimintamalleista modernin palvelunkehityksen kautta monipuolisiin alustaratkaisuihin. Enfo on kasvattanut osaamistaan Suomessa ja Ruotsissa lukuisin yritysostoin, ja nyt on aika rakentaa yhteistä tarjoamaa ja kulttuuria, tavoitteena kannattava orgaaninen kasvu, Kuula toteaa tiedotteessa.

Siili Solution on kasvanut Kuulan johdossa 65 työntekijästä noin 500 henkeä työllistäväksi yhtiöksi. Hänen johdollaan yhtiö listattiin Nasdaq OMXH First North -listalle vuonna 2012. Ohjelmistoyrittäjät valitsivat Kuulan vuoden ohjelmistoyrittäjäksi vuonna 2014.

Osuuskunta KPY omistaa Enfosta 85 prosenttia. Omistajan näkökulmasta Kuulan uskotaan tuovan koko konserniin voimakasta kasvua sekä uusia ajatuksia digitaalisten palvelujen tarjontaan.

– Näen tässä ison mahdollisuuden kasvuun ja kannattavaan liiketoimintaan. Enfolla on täydet valmiudet tuottaa ja kehittää palveluja vaativassa digitaalisten palvelujen kentässä ja vahvistaa otettaan Pohjoismaisilla markkinoilla, KPY-konsernin hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen sanoo tiedotteessa.

Enfon nykyinen toimitusjohtaja Arto Herranen ilmoitti toukokuussa 2017 Enfon hallitukselle jättävänsä yhtiön toimitusjohtajan tehtävät viimeistään keväällä 2018. Tuolloin Herranen ja hallitus sopivat, että hän jatkaa toimitusjohtajana siihen asti, kunnes hallitus on valinnut yhtiölle uuden toimitusjohtajan, ja siirtyy sen jälkeen Enfon hallituksen jäseneksi.

– Olen toiminut Enfon toimitusjohtajana kolmentoista vuoden ajan. Sinä aikana yhtiö on käynyt läpi täydellisen muodonmuutoksen alueellisesta puhelinyhtiöstä pohjoismaiseksi IT-yhtiöksi. Katson, että omalta osaltani tämä muutosprosessi on loppuunsaatettu, toteaa Herranen tiedotteessa.

Herranen on siirtymässä yhtiön hallitukseen.

– Haluamme jatkossakin käyttää Herrasen osaamista ja sen vuoksi kutsumme koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa suurimpana omistajana puollamme hänen valintaa Enfon hallituksen jäseneksi, Tikkanen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.