Enfon uusi toimitusjohtaja Seppo Kuula: "Pörssi on yksi mahdollisuus"

Digitaaliseksi palvelutaloksi kasvanut Enfo vaihtaa toimivaa johtoa. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Seppo Kuula, 50, joka aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa. Nykyinen toimitusjohtaja Arto Herranen, 54, tukee uutta toimitusjohtajaa siirtymävaiheessa, jonka jälkeen hän on siirtymässä Enfon hallituksen jäseneksi.

Kuula on toiminut viimeiset seitsemän vuotta Siili Solutions Oy:n toimitusjohtajana. Ennen sitä hän on johtanut kansainvälisten yhtiöiden liiketoimintoja ja myyntiä Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Enfo on hänelle ennestään tuttu nimenä, mutta ei niinkään yhtiönä. Enfo on käytännössä kaksi kertaa Siilin kokoinen.

– Tämä prosessi on sujunut varsin tehokkaasti ja keskustelut ovat edenneet nopeasti kuluneen syksyn aikana. Enfolla on yhtiönä varsin mielenkiintoinen tarina. Haluan joka päivä olla parempi johtaja ja kehittyä eteenpäin. Koen olevani rakentaja, en saneeraaja, Kuula kertoo.

Siili Solution on kasvanut Kuulan johdossa 65 työntekijästä noin 500 henkeä työllistäväksi yhtiöksi. Hänen johdollaan yhtiö myös listattiin Nasdaq OMXH First North -listalle vuonna 2012.

– Uskon jatkuvaan oppimiseen ja siihen, että teoria tukee tekemistä. Siihen liittyen uskon, ettei toimitusjohtajan pidä olla seitsemää vuotta kauempaa samassa yhtiössä. Muussa tapauksessa se alkaa pysäyttää toimitusjohtajan omaa sekä yhtiön kehitystä, Kuula jatkaa.

Osuuskunta KPY omistaa Enfosta 85 prosenttia. Yhtiön viemistä pörssiin on puhuttu pitkään. Kuulan mukaan pörssi on tulevaisuudessa yksi mahdollisuus muiden joukossa.

– KPY on suurin yksittäinen omistaja, eikä se ole näin isolle yhtiölle normaali omistajapohja. Erilaisia ratkaisuja on tulevaisuudessa tutkittava tarkkaan. Pörssimaailma on minulla tuttua ja tiedän tasan tarkkaan mitä se tarkoittaa, Kuula toteaa.

Nykyinen toimitusjohtaja Arto Herranen ilmoitti viime toukokuussa Enfon hallitukselle jättävänsä yhtiön toimitusjohtajan tehtävät viimeistään ensi keväänä. Tuolloin Herranen ja hallitus sopivat, että hän jatkaa toimitusjohtajana siihen asti, kunnes hallitus on valinnut yhtiölle uuden toimitusjohtajan.

Herranen ollut samalla johtajasopimuksella Enfon johdossa 13 vuoden ajan. Niiden vuosien aikana yhtiö on muuttunut täydellisesti.

– Nyt Enfossa tarvitaan aivan uudenlaista otetta johtamiseen ja tein oman ratkaisuni. Kyllä 13 vuotta on pirun pitkä aika tällaisella dynaamisella toimialalla ja Enfon kaltaisessa firmassa.

Toimitusjohtajan tehtävät ovat pitäneet Herrasen liikkeellä. Kuopiossa hän on ennättänyt olemaan töissä käytännössä yhden päivän viikossa.

– Jos haluaa täällä asua, niin matkustaminen täytyy vain hyväksyä. Yhtä asiaa en kuitenkaan tule kaipaamaan, eli sitä kun marraskuussa kello soi aamulla 4.30 ja lähdet ajamaan räntäsateessa kuuden koneelle, Herranen sanoo.

Tarina ei pääty tähän. Osuuskunta KPY:n hallitus esittää Enfon hallitukselle, että se kutsuu koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa Arto Herranen valitaan yhtiön hallituksen jäseneksi.

– On minulla myös selkeä suunnitelma siitä, mitä aion ryhtyä jatkossa tekemään. Muutaman kuukauden keskityn kuitenkin tähän toimitusjohtajan tehtävään, Herranen sanoo.

Eri kokoiset yhtiöt

Enfo on pohjoismainen it-palvelutalo, joka tuottaa liiketoimintaratkaisuja ja it-palveluita. Enfon liikevaihto oli viime vuonna 128 miljoonaa euroa ja yrityksessä työskentelee noin 900 henkilöä Suomessa ja Ruotsissa.

Siili Solutions on suomalainen ohjelmistojärjestelmien kehityspalveluita tarjoava yhtiö, joka tuottaa koko tietojärjestelmän kattavia it-asiantuntijapalveluita julkishallinnolle, pankeille, mediatoimialalle ja teollisuudelle. Sen liikevaihto on noin 48 miljoonaa euroa ja sillä on noin 500 työntekijää.

Enfon hallituksen puheenjohtajan Anssi Lehikoisen mukaan uuden toimitusjohtajan etsiminen alkoi välittömästi viime toukokuussa. Mukana oli yhteensä yli 20 ehdokasta uudeksi toimitusjohtajaksi, joista kolme ehdokasta valikoitui mukaan loppumetreille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Enfon toimitusjohtaja vaihtuu: Seppo Kuula aloittaa tammikuussa

Uusimmat

Talous

Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

PKS Sähkönsiirto: "Järjestelmät eivät pystyneet palvelemaan"

Sähkökatkoista miljoonakorvaukset – kuopiolainen perheenäiti: "Pakastin suli eikä vesipumppu toiminut"

Kaupungit yrittävät neuvotella lentoreittien palauttamisesta – "keskustelut Finnairin kanssa eivät ole olleet vakavia"

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan

Elinkeinoelämä lisäisi lentovuoroja Rissalan kentälle

Norjalainen yritys ostaa Pilke päiväkodit -yrityksen – ei henkilöstövaikutuksia

Yhdysvalloissa työllisyys parani kesäkuussa ennakoitua nopeammin

Privanet Capital Marketsille seuraamusmaksu – syynä virheelliset tiedot Lapis-yhtiöistä

Epävarmuus OIkiluoto 3:n valmistumisajasta jatkuu, tietoa aikataulusta luvassa elokuussa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.