Enicsin lopetus veti hiljaiseksi

- Ei siinä paljon kysymyksiä esitetty, kun asiasta tänään kerrottiin henkilöstölle. Porukka meni aika hiljaiseksi. Pitää kyllä oikein hattua nostaa, sillä sen jälkeen väki ryhtyi tekemään töitä kuin mitään ei olisi tapahtunut, kertasi Enicsin Varkauden yksikön työsuojeluvaltuutettu Antsu Kolari päivän tapahtumia.

Elektroniikan sopimusvalmistaja Enicsin Varkauden yksikköä koskevien yt-neuvottelujen tuloksista kerrottiin henkilöstölle torstaina puolilta päivin. Yksikkö lopetetaan kokonaan, ja irtisanomiset tehdään portaittain ensi vuoden aikana. Varkauden toiminnot siirretään yhtiön muihin tehtaisiin Suomessa ja ulkomaille ensi vuoden aikana. Erityisesti väkeä tarvitaan Lohjalla.

Pääluottamusmies Pia Nenosen mukaan tunnelmat tehtaalla alkoivat neuvottelujen venymisen myötä olla sellaiset, että loppu on tulossa.

- Kyllä toivo oli jo mennyt, vaikka osan tuotannosta toivottiin säilyvän. Alkoi olla sellainen olo, että kertokaa nyt, ja se olisi sitten siinä. Siltä osin työntekijät ovat varmasti helpottuneita, että jokainen pääsee omalta osaltaan miettimään jatkoa.

Nenonen myöntää, että tunnelmat ovat samalla haikeat.

- Kyllähän tässä menetetään paljon muutakin kuin työpaikka. Työyhteisö, ystävät ja kaverit jäävät, kun väki lähtee eri puolille.

>> Aiheesta lisää perjantain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Enics sulkee Varkauden tehtaan ensi vuonna