Ericssonin tulos ylitti odotukset

Verkkoyhtiö Ericssonin tulos parani tuntuvasti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Liikevoitto nousi 4,9 miljardiin kruunuun eli noin 470 miljoonaan euroon, kun viime vuonna samalla jaksolla tehtiin 300 miljoonan kruunun tappio. Markkinoilla oli osattu odottaa tulosparannusta, mutta Ericsson ylitti ennakkoarviot.

Toimitusjohtaja Börje Ekholmin mukaan kasvua kertyi erityisesti Pohjois-Amerikan markkinoilla. 5g-verkkojen myynti vetää ja Ericsson kertoo tehneensä niistä kaupat jo 18 operaattorin kanssa, mikä on enemmän kuin mihin yhtiön kilpailijat ovat yltäneet. Sitä vastoin Euroopassa kehitys on ollut hitaampaa.

–  Sveitsi on vapauttanut taajuuksia jotka sallivat Swisscomin tuoda tarjolle kaupallisia 5g-palveluja meidän laitteillamme, mutta muualla Euroopassa kehitys on ollut tuntuvasti hitaampaa, lähinnä taajuuspulan, heikon investointi-ilmapiirin ja markkinoille pääsyyn liittyvien epäselvyyksien takia, Ekholm kommentoi pörssitiedotteessa.

Aasiassa kuva on valoisampi, ja Ericsson arvioi rakentavansa 5g-verkkoja laajalla rintamalla tämän vuoden loppupuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.