Euromarket saattaa loppua Kuopiossa

Kuopion Euromarket on joutunut tappiollisen toimintansa vuoksi uusien yt-neuvottelujen kohteeksi. Tänään alkaneissa neuvotteluissa Suomen Lähikauppa Oy selvittää yhdessä Euromarketin henkilöstön kanssa mahdollisuuksia jatkaa liiketoimintaa Kuopion Kolmisopessa.

Jo aikaisemmin Suomen Lähikauppa Oy on ilmoittanut keskittyvänsä strategiansa mukaisesti entistä selkeämmin lähikauppaan. Euromarketia varten on kehitetty uusi Helppo ja halpa -konsepti, johon ketjun pienimmät ja uuteen konseptiin sopivat yksiköt ovat jo siirtyneet Salossa ja Uudessakaupungissa.

- Vuokrasopimuksemme Kuopiossa on katkolla vuoden 2010 lopulla. Koska Euromarketin liiketoiminta on tällä hetkellä tappiollista, haluamme nyt ottaa koko yksikön tulevaisuuden tarkasteluun, Suomen Lähikauppa Oy:ssä Euromarket-ketjusta vastaava johtaja Sami Määttä sanoo.

Yt-neuvottelut jatkuvat seuraavat kuusi viikkoa. Euromarketissa on yhteensä 40 työntekijää, joista 9 on kokoaikaisia ja 31 osa-aikaisia.

Suomen Lähikauppa Oy:llä on Kuopion kaupungin alueella Euromarketin lisäksi 7 Siwaa ja 2 Valintataloa. Euromarketeja on yhteensä 15 eri puolilla Suomea.

Neuvottelujen yhteydessä selvitetään henkilökunnan mahdollisuudet sijoittua alueella toimiviin muihin Suomen Lähikaupan yksiköihin.

Kolmisopen Euromarketissa käytiin viime kesänä yt-neuvottelut. Ne olivat osa valtakunnallisia neuvotteluja, joissa tavoiteltiin 230 työntekijän vähentämistä Euromarket-ketjusta.

Kuopion yt-neuvottelujen tuloksena suurin muutos oli työtuntimäärien väheneminen. Määräaikaisia työntekijöitä ei juuri ollut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Euromarket tyhjentää hyllyjään Kolmisopessa, tilat luovutetaan vuoden vaihteessa

PeeÄssä tyrmää Euromarket-ostot