Eurooppalainen sijoitusyhtiö Kildare Partners haluaa ostaa kaikki Technopoliksen osakkeet

Eurooppalainen kiinteistöomaisuuteen sijoittamiseen keskittynyt Kildare Partners -yhtiö on tehnyt tarjouksen kaikista työtilayhtiö Technopoliksen osakkeista.

Kildare tarjoaa osakkeenomistajille 4,65 euroa per osake, kun osakkeiden viimeinen kurssi oli maanantaina 4,09 euroa osakkeelta. Helsingin pörssin avauduttua tiistaina Technopoliksen osakekurssi nousi Kildaren tarjoaman summan tienoille.

Technopoliksen suurimmat osakkeenomistajat Varma ja Mercator Capital ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Myös Technopoliksen hallitus suosittelee osakkeenomistajilleen yksimielisesti tarjouksen hyväksymistä.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että tarjouksentekijä on ilmaissut arvostavansa Technopoliksen johtoa sekä henkilökuntaa ja on vaikuttunut Technopoliksen toimintamallista. Uskomme, että tämä luo vahvan pohjan Technopoliksen kasvulle jatkossa, sanoo Technopoliksen hallituksen puheenjohtaja Juha Laaksonen tiedotteessa.

Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan välittömiä olennaisia vaikutuksia Technopoliksen toimintaan, työntekijöihin, johtoon tai toimistojen sijaintiin. Kildare aikoo kuitenkin muuttaa yhtiön hallituksen kokoonpanoa. Technopoliksella on noin 250 työntekijää.

Ostotarjouksen toteutuminen edellyttää, että Kildare saa yli 90 prosentin osuuden Technopoliksen osakekannasta. Tarjousaika alkaa syyskuun alussa.

Microkadun kampusta laajennetaan 12,1 miljoonalla eurolla – "Kuopiossa käyttöaste on ennätyksellisen korkea"

Technopolis investoi yli 12 miljoonaa euroa Kuopioon – myös Tampereelle jättimäinen satsaus