Euroryhmän Kreikka-keskustelu päättyi, ei yhteistä lausuntoa

Euroryhmän valtiovarainministerit ovat päättäneet keskustelun, jossa tarkasteltiin Kreikan lupaamia talousuudistuksia. EU:n edustajan mukaan euroryhmä ei anna Kreikasta yhteistä lausuntoa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ministerit kuitenkin ilmoittivat Kreikalle, että nyt olisi jo aika edistyä uudistuksissa.

Kreikka toimitti viime viikolla muille euromaille tarkennetun listan toimenpiteistä, joilla se aikoo panna talouttaan kuntoon.

Euroryhmän kokous jatkuu Brysselissä muilla aiheilla.

Kreikka jatkaa tällä viikolla keskusteluja velkojia edustavan troikan kanssa. Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) sanoi euroryhmän kokouksen jälkeen, että yhteistyö troikan kanssa on jäänyt vähäiseksi.

Rinteen mukaan keskustelut jatkuvat keskiviikkona ja niitä käydään sekä Brysselissä että Ateenassa.

Ateenassa on tarkoitus käydä läpi lainaohjelman tavoitteita. Brysselissä käydään poliittista keskustelua siitä, millaisilla painotuksilla ohjelmaa viedään eteenpäin

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) piti aikaisemmin päivällä epätodennäköisenä, että Kreikka saisi muilta euromailta uutta tukilainaa vielä tässä kuussa.

Kreikan tukiohjelmassa on jumissa yhteensä reilun seitsemän miljardin euron summa. Sen saadakseen Kreikan pitäisi osoittaa, että se panee lupaamiaan uudistuksia toimeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem on pitänyt mahdollisena, että viimeinen lainaerä pilkottaisiin ja osa siitä voitaisiin irrottaa jo tässä kuussa.

Dijsselbloem vaikutti kuitenkin skeptiseltä saapuessaan tänään euroryhmän kokoukseen Brysseliin. Hänen mukaansa edellisen kokouksen jälkeen ei ole tapahtunut juurikaan edistystä. Hän patisti Kreikkaa toteuttamaan lupaamiaan uudistuksia.

- Ajan haaskaaminen on lopetettava ja neuvottelut on aloitettava vakavasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.