Fenestra uhkaa lomauttaa Kuopiossakin

Tuotantojohtaja Timo Hämäläinen kertoo, että ikkuna- ja ovivalmistaja Fenestra Oy aloittaa ensi torstaina uudet yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelu koskee toimihenkilöryhmiä, jotka eivät olleet syksyn neuvotteluissa.

Lomautusuhka koske myös Kuopion ikkunaosatehdasta, jossa on yli sata työntekijää ja parikymmentä toimihenkilöä.

- Säästöjen saamiseksi on mietitty myös lomarahojen vaihtamista vapaiksi, Hämäläinen sanoi maanantaina.

Fenestran kotimaiset tuotantolaitokset ovat Forssassa, Kuopiossa, Viitasaarella, Alavudella, Kemijärvellä ja Posiolla. Myyntikonttorit ovat Vantaalla, Tampereella, Turussa, Kouvolassa, Jyväskylässä ja Oulussa. Kokonaisuuteen kuuluu Fenestran virolainen tytäryhtiö Fenestra AS, jolla on ikkunatehdas Tallinnassa.

Rakennustarvikkeiden kysyntä on vähentynyt. Kuopion tehtaan pääluottamusmiehen Jouni Jokisen mukaan yt-neuvottelut eivät yllättäneet.

Viime marraskuussa päättyneet yt-neuvottelut johtivat yli 40 henkilön vähennykseen. Vähennykset kohdistuivat ensisijaisesti Kemijärven ja Posion tehtaisiin, mutta myös Fenestran hallinnossa ja myynnissä tehtiin uudelleenjärjestelyjä, joiden tuloksena vähennettiin väkeä.

Fenestra lopettaa massiivipuupeiliovien valmistuksen Kemijärvellä tämän vuoden alkupuolella, koneet saa Alavuden tuotantoyksikkö. Posion karmitehtaan tuotantoa sopeutetaan markkinatilanteeseen.

Fenestran liikevaihto on noin 130 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 900. Emoyhtiö Paloheimo Oy on suomalainen vuonna 1889 perustettu perheyritys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.