Finanssivalvonta arvioi pankkien kestävän

Suomen pankeille tehdyn stressitestin mukaan pankkien vakavaraisuus kestää kansantalouden ennustettua syvemmänkin alamäen.

Finanssivalvonta ja Suomen Pankki tekivät suomalaisia talletuspankkeja koskevan stressitestin huhti- ja toukokuussa. Testin perusteella pankkisektorin vakavaraisuus kestäisi, vaikka kansantalous supistuisi ennustettua enemmän tänä ja ensi vuonna.

Edellisen kerran suomalaispankkeja testattiin viime syksynä, mutta taloustilanne on heikentynyt rajusti sen jälkeen. Stressitestien käyttöä jatketaan, ja Finanssivalvonnan johtajan Anneli Tuomisen mukaan seuraava testauskierros on jo suunnitteilla.

Stressitestaus on yksi tapa arvioida pankkien tuloksen ja vakavaraisuuden heittelyjä erilaissa taloustilanteissa. Stressitesteillä tutkitaan, millaisia vaikutuksia pankkien taloudelle koituisi vaikkapa viennin yskimisestä tai työttömyyden pahenemisesta.

Testit nousivat äskettäin näkyvästi esille Yhdysvalloissa, jossa niiden julkistamisella onnistuttiin lisäämään markkinoiden luottamusta pankkeihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.