Finlaysonin omistajat ostavat vaikeuksiin joutuneet Reino- ja Aino-tossut – tossujen valmistus ei jatku Suomessa

Tekstiiliyhtiö Finlaysonin omistajat ostavat Reino- ja Aino-tossut. Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila kertoo tiedotteessa, että yhtiö haluaa varmistaa tuotteen olemassaolon jatkossakin.

Kurttilan mukaan tossuille etsitään uutta valmistajaa. Tossujen valmistus ei jatku Suomessa.

– Tossuja valmistaneen yrityksen konkurssi osoittaa, ettei tällaisen tuotteen valmistaminen Suomessa ole taloudellisesti kannattavaa. Kaikkea tekemistä on arvioitava uudelleen, Kurttila kertoo tiedotteessa.

– Valmistus on vain pieni osa, noin 10 prosenttia, tuotteen arvonmuodostusta ja tossujen suunnittelu, myynti ja tuotekehitys säilyvät tulevaisuudessakin Suomessa.

Reino- ja Aino-tossut suunniteltiin alun perin 1930-luvulla kylmien tupien lattioille. Huippuvuonna 2010 Reinoja ja Ainoja valmistettiin noin 250 000 paria. Reinoja valmistettiin Vesannolla tossutehdas Ompelimo Reino Oy:ssä 2010-luvun alussa. Vesannon ompelimo lopetti kesällä 2013, jolloin tuotanto keskitettiin Lieksaan.

Reino- ja Aino-tossuja valmistanut PK Kappi asetettiin konkurssiin maaliskuun lopussa.

Lue myös: Lieksan Lehti: Reino- ja Aino-tossujen valmistaja konkurssiin

– Finlaysonia, Reinoja ja Ainoja yhdistää pitkä historia ja kosketuspinta suomalaisten arkeen. Mietimme nyt rauhassa, miten kehitämme kansallisomaisuudeksi muodostunutta tuotetta. Lupaamme, että valmistus jatkuu kuitenkin viimeistään isänpäivään mennessä, Kurttila kertoo.

Isänpäivää vietetään tänä vuonna 10. marraskuuta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.